Nový šéf Škoda auto přichází z Číny

Do mladoboleslavské automobilky přichází nový šéf. Penzistu Reinharda Junga (59) nahrazuje Winfried Vahland (53). Zdánlivě nepodstatná novinka. Jenže Vahland přichází z , nejprogresivnějšího automobilového trhu na světě. Co to bude pro Škodovku znamenat?   

je dnes největším automobilovým trhem na světě. tam má ze „západních“ automobilek jedno z nejlepších postavení. V době a snížené poptávky v euroamerické oblasti si hojil rány především v , kde poptávka po autech Volkswagen neustále stoupá. Díky tomu přežila bez větších šrámů také samotná Škodovka, která profitovala také ze v okolních zemích. Jenže tomu je teď konec, a tak na Vahlanda čeká nelehký úkol.

Volkswagen si už před časem předsevzal, že do roku 2018 se stane největší automobilkou na světě. K tomu mu může výrazně dopomoct právě Čína. Šéf koncernu v dokonce prohlásil, že „Čína je pro VW druhým domácím trhem“. Fakt, že bývalý šéf čínské pobočky teď šéfuje mladoboleslavské továrně proto o lecčems vypovídá. Je možné, že Škoda Auto získá v rámci celého koncernu vyšší prestiž.

Už pár dnů předem se šuškalo, že navíc přinese blíže nespecifikovanou premiéru značky Škoda. Kromě druhé generace řady úsporných vozů Greenline měl tedy okřídlený šip v rukávu ještě něco dalšího. Spekulace šly tak daleko, že by snad mohlo jít o elektrickou . To se potvrdilo a Škoda Auto dnes v představila vůz Škoda Octavia Combi na elektřinu. Podrobnosti přineseme v samostatném článku ještě dnes.

Už před časem se spekulovalo, že závod ve by mohl vyrábět značky Volkswagen. To se nakonec nestalo a Škoda zůstává v oblasti ekologických/, resp. aut s , poněkud pozadu. Jenže právě Vahland pomáhal v Číně uvést na trh exkluzivní elektrický model E-Lavida a podle Aktuálně.cz je příznivcem elektromobilů. O Vahlandovi se údajně mluví dokonce jako o možném nástupci Martina Winterkorna, šéfa celého koncernu.

2 Comments on “Nový šéf Škoda auto přichází z Číny”

  1. vzhledem k tomu jak se
    vzhledem k tomu jak se posledni tydny o skodovce mluvi jako o nezadouci soucasti koncernu minimalne tak ze jeji uspech materske vedeni nemuze dale prehlizet tak jmenovani cinskyho bosse na tom asi nic nezmeni spis tu je otazka proc prave jeho…budto tam vedeni poslalo jeste lepsiho cloveka takze zakonite ten co tam byl jde jinam tudiz zlepseni pro skoda auto nulovy a nebo prave proto ze v cine pochytil „zlepsovaky“ pro jeste levnejsi vyrobni procesy a tim padem idealni pro to aby skodovka nastartovala procesy k opetovne „favoritizaci“ ala „orezly plechy“ v podobe nove rady „levnych lidovych aut“ co pripravujou.Ale to vse sou jen spekulace ukaze cas co vymena sefa prinese.Pokud to bude era elektricka pak to bude jedine dobre!

Napsat komentář