Porsche plánuje hybrid od každého modelu

je dnes jednou z automobilek s nejvyššími průměrnými emisemi v celé . EU tvrdě tlačí na jejich snižování, a tak připravilo Porsche plán. Ke každému svému modelu nabídne také verzi.   

Porsche 918 Spyder Porsche 918 Spyder Porsche 918 Spyder

Už teď má na trhu hybridní verzi svého . V roce se na trh dostane také hybridní verze , která využije technologii z Cayenne. Především ale nedávno Porsche zaujalo na svým hybridního sporťáku .

Jeho výroba se údajně připravuje zhruba během tří až čtyř let. Kromě toho také Porsche testuje elektrické a připravuje hybridní verze modelů , Boxster a . Prozatím u nich ovšem nejsou známa žádná data zahájení výroby nebo uvedení na trh.

Wolfgang Duerheimer, šéf automobilky Porsche, zároveň pro magazín Autonews.com připustil, že v budoucnu by jejich vozy mohly být vybaveny menšími, pouze čtyřválcovými motory s ohledem na maximální . „Důležité je, aby výkon vždy odpovídal. Model 911 musí vždy představovat špičku,“ dodal. Proto se Porsche soustředí především na technologie přeplňování a přímého vstřikování.

Další důležitou otázkou, kterou hodlá Porsche řešit je hmotnost. je klíčové pro snížení spotřeby, a tedy i emisí, potažmo zvýšení výkonu automobilů. Automobilka hodlá například tento problém řešit masivním využitím z .

Podle Duerheimera jde podobnou cestou i Porsche. z uhlíkových vláken mohou ušetřit až 50 kg. Běžně se mají montovat během pěti let. chce zaručit alespoň to, že nové modely nebudou těžší než ty starší. Zároveň začne automobilka nabízet menší modely jako je například plánované SUV Cajun.

Autonews.com

Napsat komentář