Elektromobil Subaru R1e v New Yorku

Malé městské elektromobily začínají nabývat čím dál tím reálnějších kontur spolu s tím, jak se zostřuje konkurenční prostředí. Think Global začíná své první elektromobily Think City dodávat už nyní. Toyota už delší dobu předvádí svůj koncept Toyota iQ (prozatím na konvenční paliva, ale spekuluje se o elektřině/plug-in hybridu). Mitsubishi na autosalonu v New Yorku předvede svůj elektromobil Mitsubishi i MiEV. A teď tu máme Subaru s jeho modelem Subaru R1e.

Ten se předvedl už v na ženevském autosalonu jako velká naděje celé automobilky. V Japonsku už Subaru své elektromobily R1e testuje déle než rok. Nově se objevila zpráva, že dvoumístný městský vůz projde náročným testováním také v New Yorku. Subaru se tak s největší pravděpodobností připravuje na vstup na americký trh.

Subaru R1e

Elektromobil Subaru R1e má maximální rychlost 105 km/h při dojezdu 80 km. Lithium-intové baterie je možné dobít pomocí rychlonabíjení na speciálních stanicích už během 15 minut, jinak trvá plné dobití osm hodin.

Subaru R1e

Subaru R1e

Praktické nasazení elektromobilů minimálně v městském provozu se tak zdá být otázkou pouhých několika následujících let.

Napsat komentář