Elektromobilita zavítala do Prahy

Veletrh elektrotechniky a elektroniky Amper 2010 letos není jen pro odborníky. Na své si totiž přijde každý, kdo se zajímá o budoucnost dopravy v našich městech. Pod jednou střechou, lze spatřit od elektrokola, přes elektroskútr a elektrickou motorku až po elektromobil. O jeden atraktivní kousek elektrokola se navíc soutěží a pravděpodobnost výhry je, zdá se, poměrně slušná.

Ještě před vstupem do prvního pavilonu nás na venkovní ploše zaujaly testovací jízdy elektrokol A2B. Jedná se novinku na trhu a na první pohled, posed i pošlap velice povedenou. Uvidíme, zda se nám ji podaří v dohledné době pořádně otestovat.

Veletrh Apmer 2010

Na dohled od testování elektrokol je také elektromobil ze stáje ČEZ stojící před informační tabulí. Každou chvíli objíždí parkoviště a lidé na místě spolujezdce se střídají. Problém s neslyšným pohybem mezi větším množstvím lidí řeší řidič elegantním zvukovým signálem, který nevyděsí, ale upozorní.

Veletrh Apmer 2010

Z venkovní expozice je to pár kroků do prvního pavilonu, kde výstava pro příznivce alternativní dopravy pokračuje. Pouhá část pavilonu poskytne solidní průřez tématem našeho magazínu. Jen heslovitě, ať neprozradíme úplně vše: několik modelů elektrokol u stánků ekolo.cz a A2B k vyzkoušení, elektroskútr e-max, elektrická motorka Quantya a hybrid Toyota Prius, vše pod značkou PRE a další elektromobil a dobíjecí stanice od ČEZu. Zde také probíhá výše zmiňovaná soutěž o elektrokolo GoCycle. Stačí uhodnout, kolik lidí se za dobu konání veletrhu soutěže zúčastní.

Veletrh Apmer 2010

Také Pražská energetika připravila pro návštěvníky soutěž. V té sice nejde o ceny, ale i tak je zajímavá. Úkol zní jasně – udržet elektrické enduro Quantya co nejdéle na zadním kole. A že to není procházka růžovým sadem, dokládá i fotografie odvážné paní níže.

Veletrh Apmer 2010

Amper 2010 končí v pátek 16.4., poslední příležitost se zúčastnit je tedy dnes a zítra. Více informací na amper.cz

Napsat komentář