Ve Francii lze elektromobil Twizy řídit od 14 let

Renault Twizy patří mezi nejprodávanější elektromobily v Evropě. Mezi se řadí především proto, že má čtyři kola a blinkry. Především je to ale jednoduché vozítko.

Nově mohou nejslabší model elektrovozítka Renault Twizy řídit ve Francii i 14letí
foto: Renault

Ve Francii je nově možné řídit Renault Twizy už od 14 let. Twizy je totiž nově, díky požadavku na harmonizaci řidičských průkazů v rámci , považováno za čtyřkolku.

Ještě donedávna mohli Twizy řídit minimálně 16letí. Novinka platí pochopitelně pro nejslabší model Twizy 45 s rychlostí omezenou na 45 km/h. Jeho výkon je omezen na 4 kW (5 koní).

Po Evropě dnes jezdí kolem 15 000 vozítek Renault Twizy. Dvoumístné vozítko je vybaveno airbagem, bezpečnostními pásy a dalšími ochrannými prvky. Cena nejlevnějšího modelu začíná na €6990.

Nedávno se objevily spekulace, že Renault uvažuje o návratu na trhy Severní Ameriky. Jedním z hlavních prodejních artiklů, zejména v a konkrétně v Kalifornii, by mohly být elektromobily. Ať už by to byl Twizy, nebo třeba .

Na druhou stranu, francouzská auta by to neměla za velkou louží vůbec lehké. Připadá proto v úvahu také strategické partnerství s automobilkou , se kterou funguje Renault v alianci. Značka Nissan je ve Spojených státech naopak dobře známa.

16 Comments on “Ve Francii lze elektromobil Twizy řídit od 14 let”

      1. Renault argumentuje tím,že
        Renault argumentuje tím,že u nás není vybudována síť nabíjecích stanic. Takto argumentuje už tři roky. Přitom Twizy se dá nabít ze zásuvky na 220V,kterou má každý doma a nebo je dnes možnost využít i nabíjení ve vetšině obchodních center. Druhý problém jsou baterie. Ty nejsou součástí vozu a musí se na ně uzavírat nájem a platí se měsíčně podle nájezdu kilometrů v průměru okolo 50 euro,což v přepočtu k našim platům není nijak zajímavé.Na druhou stranu Vám baterii na sklonku zivotnosti zdarma vymění a jezdíte dál. To je na zvážení. Dnes už jsou státy,kdy se baterie dá koupit včetně Twizy,ale to už se pohybujeme zase v cenách lehce ojetých trojčat C-Zero,iOn,i-MeiV,které jsou opravdovými auty s větším dojezdem. Takže byl by asi i problém s prodejními úspěchy. Přesto si myslím,že by to u nás nabízet měli a nějaké zákazníky by si Twizy našel.Jirka

Napsat komentář