Závodní elektromotorka Mavizen TTX02 – laptop na kolech

Každý rok se v konvenčním centru sejdou nejbystřejší hlavičky z auto-moto průmyslu celého světa na veletrhu SEMA, aby si navzájem ukázaly co je nového. Akce není otevřena pro veřejnost, přesto se tam objeví kolem 100 000 lidí. Letošní ročník proběhl od 3. do 6. listopadu. a mimo jiné se tam představil i se svou TTX02.  

Jméno Azhara Hussaina si nejspíš příznivci vybaví i díky tomu, že stojí za závodem . Mavizen je jeho další společnost, řekněme technologická a poradenská. Elektrický jednostopý ďáběl jménem TTX02 je postaven na motoru Agni, který obklopuje rám závodníjho stroje . Maximální rychlost 210 km/h je obdivuhodná. Ještě zajímavější je ale vybavení motorky.

galerie: Mavizen TTX02
Mavizen TTX02 Mavizen TTX02 Mavizen TTX02

Ta je totiž doslova napěchována elektronikou. Proto jí také Hussain přezdívá „laptop na kolech“. V motorce běží webový server postavený na , s vlastní IP a wi-fi připojením. „Žijeme v klikací kultuře a konektivita je klíč,“ komentoval to Hussain. „Náš přístup je takový, že jsme prostě chtěli vymyslet jak poslat laptop na závodní dráhu. Myslíme si, že elektrické stroje mají mnoho společného spíš se než s tradičními motoristickými výrobky,“ dodal.

Elektromotorka Mavizen TTX02 bude k dostání od 1. čtvrtletí 2010 v limitované edici 50 kusů. Cílová cena je údajně nastavena na 25 000 liber, tedy asi 710 000 Kč. se bude moct zúčastnit jakéhokoliv závodu . A kromě toho už Mavizen chystá TTX03.

2 Comments on “Závodní elektromotorka Mavizen TTX02 – laptop na kolech”

Napsat komentář