Česká Tesla Holdings vs. Tesla Motors – problém vyřešen

se pro americkou automobilku stala klíčovým trhem. Více než 60% z celkových tržeb za posledních devět měsíců pocházelo právě odtud. Proto si teď může oddychnout, když se konečně dohodli s českou společností Tesla Holdings a.s. na využívání ochranné známky „Tesla“.   

Spor o ochrannou známku probíhal mezi Tesla Motors a Tesla Holdings a.s. už od roku 2007. Americká automobilka si podala žádost o registraci u Úřadu pro harmonizaci ve vnitřním trhu. Česká Tesla se proti tomu bránila.

Tesla Holdings a.s. je firma s 90letou historií. Byla založena roku 1921, vyráběla , elektronky, radiopřijímače, vojenskou techniku a především rozhlasové a televizní přijímače.

Ochranná známka TESLA je chráněna ve více než 100 zemích světa. V současnosti se společnost TESLA specializuje na dodávky vysílací techniky, vojenských telekomunikačních technologií, technologií na úpravu vody, a strojírenství.

, mluvčí Tesla Motors, sdělila magazínu Marketwatch, že „Po aktuálních vzájemných diskusích mezi lidmi z obou společností se Tesla Motors rozhodla doplnit svou žádost o obchodní značku aby tak předešla jakýmkoliv připomínkám Tesla Holdings.“

Robert Němec, šéf Tesla Holdings, pro magazín potvrdil, že firma stáhla své námitky a že upravená žádost Tesla Motors lépe odráží zcela odlišné obchodní zaměření obou firem.

Proč se Tesla Motors tolik zajímá o registraci obchodní značky v ? Umožní jí to lépe bojovat proti zneužívání názvu třetími stranami.

Napsat komentář