POZVÁNKA: setkání elektromobilů v Olomouci 15.10.2016

Podzim je pro elektromobilní nadšence plný zajímavých akcí. Další sraz elektromobilistů proběhne 15.10. v Olomouci na Horním náměstí, pod Caesarovou kašnou. Oficiálně od 10 do 14 hodin, ale zdržet je možné se i déle.

Už příští sobotu 15.10.2016 se v centru Olomouce setkají elektromobilisté z širokého okolí.
foto: nikola90k0, licence public domain

Hlavním účelem akce je podle organizátora Lubomíra Kaštovského „seznámit se mezi sebou a také propagovat elektromobilitu jako takovou, a to především u veřejnosti a to fyzickou ukázkou aut, představení aut ale i svezení se v něm“.

Sraz bude probíhat v Olomouci na Horním náměstí, pod Caesarovou kašnou oficiálně od 10 do 14 hodin. Ale je možné na sraz přijet už od 9 hodin a zdržet se do 18 hodin.

Horní náměstí je pěší zóna a současně budou v době srazu probíhat svatební obřady i farmářský trh. Sraz má však vyhrazený prostor pod Caesarovou kašnou, povolení platí pro 50 aut.

„Ostatní budou muset parkovat mimo náměstí, v sobotu se ale v Olomouci neplatí parkovné, takže by to neměl být velký problém,“ dodává Kaštovský.

Budou připravené nabíječky s konektory CHAdeMO a Mennekes 22 kW, dále pětikolík 16A a 32A 400V, samozřejmě několik jednofázových zásuvek s 16 A. „Redukce a prodlužky si vezměte sebou,“ nezapomíná připomenout Kaštovský.

Organizátor může zajistit průvodcovou prohlídku historickou Olomoucí, která bude zdarma pro ty, kteří se odhodlají svézt některé nánvštěvníky svým elektromobilem. Mezi další aktivity patří prohlídka z radniční věže, výstup na věž kostela sv. Mořice nebo návštěva Pevnosti poznání.

Prozatím je jisté, že se akce zúčastní minimálně tři elektromobily Tesla Model S, dále Nissan Leaf, BMW i3, Volkswagen e-Golf a další se samozřejmě mohou hlásit na emailu e-luky@email.cz.

vlastní

21 Comments on “POZVÁNKA: setkání elektromobilů v Olomouci 15.10.2016”

    1. Velká veřejná pochvala
      Velká veřejná pochvala organizátorovi, za tak krátkou dobu se mu povedl husarský kousek. Krásné místo se spoustou lidí, dobře přístupné, dostatek prostoru, nabíjení včetně rychlonabíjecího stojanu CHAdeMO. Nejvíce zastoupené vozy Tesla Model S, Nissan Leaf a Peugeot Ion. Skoro poprvé byl k vidění i VW eGolf. Jako rarita i přestavba elektrický Trabant. I v tom se mohli zájemci svézt. Ze Slovenska dorazil Fisker Karma. V průběhu zavítala i elektrokola. Nechyběli skalní fandové, hodně jich dorazilo se svými vozy ze severu Moravy.
      Kromě svezení diskuse lidí s majiteli aut nad otevřenými kapotami, ukázka dálkového ovládání Tesly mobilním telefonem, stánek APELu s prezentací a množstvím letáků k elektromobilitě, vzájemné poznávání majitelů aut a diskuse nad budoucností elektromobility a doslova burza nápadů a inspirací. Oficiálních 10-14 hodin jsme bohatě překročili a balili až před 18.hodinou. Mnoho náhodně procházejících se alespoň na chvíli zastavilo a litovali, že akce není dvoudenní a nebyla více propagována, určitě by dorazili. Ale jde o první takový sraz na Olomoucku a vždycky je co vylepšovat. Podle mne klobouk dolů a ještě jednou díky za organizaci.

      1. Asi ano, taky to vidím na
        Asi ano, taky to vidím na předpovědi počasí.

        Na poslední chvíle se ještě přihlašují další opozdilí zájemci.
        Těm co jsem stačil odepsat to mají potvrzené, ostatním co už neodpovím, tak nemám už čas, ale klidně přijet můžou.
        Snad to zvládnu i s nimi.

  1. Jsem velmi rád za aktivitu
    Jsem velmi rád za aktivitu pana Kaštovského na podporu elektromobility a chci ho veřejně pochválit. Nejen že akci v regionu vymyslel, ale vše dohodl a zorganizoval sám v rekordně krátké době.
    Za Asociaci pro elektromobilitu ČR budeme na místě rádi přítomni podobně jako v září při akcích na Ostravsku. Se stánkem, prezentací na displeji, letáky, informacemi zdarma pro veřejnost a rádi zájemce zdarma svezeme elektromobily po krásném městě Olomouc.
    Vzhledem k poloze je město pro elektromobilitu více než vhodné. Ostatně tramvaje a kola zde hrají prim. Kola nejen vlastní, kdy stojany na ně (i kryté kolárny) jsou v mnoha firmách, školách a institucích, ale funguje zde už několik let i sdílení růžových kol Rekolo.cz. Sám je při návštěvách města využívám.
    Pokud vedení města Olomouc i díky této akci pochopí, že hluk, vibrace a jedy do architektonicky cenné lokality plné zelených ploch nepatří, bude to jen dobře.

  2. Prosím zájemce co
    Prosím zájemce co přijedou, pište mi na email.
    Chtěl bych znát jméno, Vaše město a jakým autem přijedete.
    Pro prvních 50 mám místo na náměstí, ostatní už budou muset byt v ulicích okolo. Přijet a odjet můžete i bez nahlášení a podle potřeby ale ne už na náměstí.
    Taky mi napište kdo bude potřebovat nabít a jaký má konektor.

    Bude tam už mimo uvedené i Kia Soul, Nissaan eNV200.

    Děkuji Kaštovský

Napsat komentář