Autosalon Tokyo 2009: Toyota FT-EV II – mikroauto do města

je v globálním měřítku relatině malá, přelidněná země. Podle Autobloggreenu se tamní lidé zmenšují a nejspíš nejsou daleko od pravdy. se totiž chystá na představit druhou verzi svého mikro-elektromobilu do města Toyota FT-EV II. Neboli „Future Toyota Electric Vehicle II“.   

Je to s podivem, ale druhá verze elektrického autíčka je dokonce ještě o něco menší, než už teď ultrakompaktní, ale přesto velmi oblíbená Toyota iQ. Na jedno nabití dokáže FT-EV II ujet 90 km max. rychlostí 100 km/h. A když se hodně uskromní, vejdou se do něj údajně až čtyři dospělí pasažéři.

Toyota FT-EV II Toyota FT-EV II Toyota FT-EV II


Podobně jako aktuálně představené je design „retro-futuristický“, tentokrát se to ale týká především interiéru. Ten má v sobě něco ze 70. let, něco ze steampunku a spoustu ulítlé japonské fantazie. Jde o koncepční vozítko postavené na technologii Toyota Hybrid System.

Auto nevypouští žádné emise, ale zároveň nemá ani volant, ani pedály, což jsou podle Toyoty symboly směřující pozornost k výkonu vozu. Toyota ale nenavrhuje svůj elektromobil pouze jako dopravní prostředek, nýbrž v součinnosti s komunikačními funkcemi. Podle Toyoty je vůz „informačním zařízením“.

Doslova Toyota ve své tiskovce říká, že „FT-EV II není jednoduše elektromobilem navrženým pro éru po , ale konceptem auta navrženým s myšlenkou , který se zaměřuje na vztah mezi auty, lidmi a společností budoucnosti“. Pěkné. Alespoň v zemi vycházejícího slunce o autech a lidech doopravdy přemýšlejí.

Napsat komentář