Automobilka Toyota začala spolupracovat s potravinářskou skupinou Nissin Food Products. Nissin bude dodávat inovativní potraviny v rámci projektu města budoucnosti Woven City, které Toyota s partnery buduje v prefektuře Šizuoka. Nissin vyvíjí potraviny na bázi nejnovějších poznatků molekulární vědy o výživě.
Nissin Foods jako vedoucí firma na trhu instantních potravin má v tomto konceptu vytvořit novou kulturu stravování. Zaměřuje se na vývoj kompletní výživy, která má zajistit nezbytné živiny s přesně kontrolovanou kalorickou hodnotou, množstvím soli, cukru a tuku, přičemž si uchová vzhled a chuť skutečného jídla.
SOUVISEJÍCÍ: Toyota pod horou Fuji postaví bezemisní město budoucnosti
„Tato iniciativa je prvním krokem k realizaci nové diety, která lidem umožní užít si kompletní výživu optimalizovanou pro každého jednotlivce, kdykoli a kdekoli,“ uvedl viceprezident holdingu Nissin Foods Noritaka Ando.
Cíl je i snížit plýtvání jídlem
Problém potravinového odpadu a nedostatku dostupných zdravých potravin je globální otázkou. Toyota chce v rámci Woven City zlepšit i fungování řetězců zajišťujících zásobování potravinami, optimalizovat jejich čerstvost a snížit plýtvání jídlem. Toyota plánuje sérii testovacích akcí zaměřených na komplexní výživu.
„Jelikož se zdravotní potřeby a chutě jednotlivců dost liší, díky živé laboratoři Woven City se budeme moci dozvědět více o tom, jak mohou individualizované stravovací plány přispět ke zdravějšímu životnímu stylu,“ dodal ředitel pro digitální technologie Toyota Motor Corporation James Kuffner.
Prostřednictvím Woven City se Toyota hodlá transformovat ve společnost pro mobilitu. V rámci komplexního pohledu Toyoty na mobilitu je cílem výrobce dosažení kvalitního života pro všechny. Dceřiná firma Toyoty Woven Planet inovuje a investuje do nových technologií, softwaru a obchodních modelů. Se zaměřením na autonomní řízení, chytrá města, robotiku a další témata Woven Planet dodává bezpečná, propojená, spolehlivá a udržitelná řešení mobility.
zdroj: tisková zpráva, foto: Toyota
tojótu už beztak nikdo nečte 😀 😀 😀
Cílem je i snížit plýtvání jídlem? To je dobrá zpráva!👍
„vyvíjí potraviny na bázi nejnovějších poznatků molekulární vědy o výživě.“ A v tom je to úskalí. Bezvýhradné přijímání vědeckých poznatků jako univerzálního dobra naráží na problém, že dané poznatky jsou málo kdy definitivní a nezřídka vysloveně chybné.
Thalidomid byl taky výsledkem nejnovějších poznatků a vývoje zklidňujících léků, a byl dokonce doporučován pro těhotné. Jenomže „chybička“ se vloudila ….