Elektrické skůtry a elektrokola na veletrhu Motocykl 2008

Dnes v 10:00 se otevřely brány veletrhu Motocykl 2008 v pražských Holešovicích. K vidění je řada zajímavostí a to nejen pro klasické motorkáře vyznávající vůni benzínu. Na veletrhu se totiž prezentuje několik elektrokol, elektrický Solar-Scooter a českou premiéru si zde odbude dnes již skoro legendární Vectrix. Nutno dodat, že nejde o neprodejné koncepty. Jak elektrokola, tak elektrické skůtry jsou dostupné na českém trhu.

Kola s elektrickým pohonem lze spatřit u stánku Keeway, kde nabízí dokonce dvě varianty – od kola s pevným rámem je odvozena ještě „skládačka“. V režimu, kdy se rozdělí výkon 1:1 mezi jezdce a elektromotor, uvádí Keeway dojezd 50 – 60 km.

Elektrokolo Keeway

Další elektrokolo je možné spatřit u stánku značky Rieju. Zajímavá je zejména cena 16 tisíc korun. Naproti tomu elektrokolo od italské Malaguti v jiném pavilonu se chlubí sice evropskou výrobou, ale také tomu odpovídající cenou přesahující 40 tisíc.

Elektrokolo Rieju

Ve stánku složeném ze solárních panelů je možné si prohlédnout Solar-Scooter. Dojezd 60 – 150 km (dle typu baterií a stylu jízdy) zní za necelých 40 tisíc korun lákavě, stejně jako provozní náklady 0,05 Kč/km a nulové emise. Jen maximální rychlost 45 Km/h by mohla být možná o něco vyšší.

Solar-Scooter

Na osmdesátku za 6,8 s, dojezd 110 km na jedno nabití a maximální rychlost 100 km/h. To je Vectrix. Atraktivní design a skvělé jízdní vlastnosti jsou však vykoupeny vysokou cenou, která se v našich luzích a hájích pohybuje kolem čtvrt milionu korun.

Vectrix

Pokud vás tedy zajímají elektrická kola a skůtry, můžete si je prohlédnout od čtvrtka do neděle na Výstavišti v Holešovicích. Vstupné číní 150 Kč.

Napsat komentář