V Pekingu bude jezdit unikátní dutý autobus

Na mezinárodním veletrhu High-tech Expo v byl nedávno představen unikátní projekt nadzemního . Výjimečný je tím, že spodní část je dutá a mohou skrz ni projíždět . Dokáže zmírnit dopravní zácpy v čínských metropolích?   

Projekt představila společnost Huashi Future Car-Parking Equipment z Shenzenu. Obrovský autobus má jezdit na běžných silnicích pro automobily, jen speciálně upravených pro jeho provoz. První trať v délce 186 km by se měla začít budovat koncem letošního roku v distriktu Mentougou v Pekingu.

Celý projekt počítá nejen se speciálním autobusem, úpravou silnic ale navíc také novými zastávkami. Ty budou sloužit – alespoň pokud to dobře chápeme z čínského promo videa – k dobíjení baterií autobusu. Stanice mohou být pokryty , takže půjde o energii .

Čína - Peking - autobus

Vzato kolem a kolem, není to vůbec tak špatný nápad. Vypadá sice jako z nějakého science fiction, ale koneckonců proč ne. Číňané to berou pěkně realisticky. Je jim jasné, že každého z více než miliardy obyvatel své říše jen těžko donutí k tomu, aby používal . A tak alespoň vymýšlejí autobusy, které mohou fungovat prakticky nepřetržitě a bez zbytečného čekání.

Přitom kapacita jednoho autobusu je 1200 až 1400 lidí, zácpy ve městech by mohly opadnout o 20% až 30% a cena výstavby je přitom desetinová proti budování .

7 Comments on “V Pekingu bude jezdit unikátní dutý autobus”

  1. Zajímavé slovní spojení:
    Zajímavé slovní spojení: Obrovský autobus má jezdit na běžných silnicích pro automobily, jen speciálně upravených pro jeho provoz. tedy co si autor představuje pod tímto spojením běžnou silnici okresku, či rovnou trať se speciálními vlastnostmi???

Napsat komentář