Den elektromobility začíná už zítra v Praze!

Praha v posledních pár týdnech žije elektromobily. Zítra, ve čtvrtek 6. května 2010, začne Den elektromobility. V jeho rámci proběhne odborná konference, ale na programu je i výstava elektromobilů, projížďka a další akce.

Na mezinárodní odborné konferenci „Technologie čistých vozidel a infrastruktura pro jejich rozšíření“, která bude probíhat od 10:40 až do 15:30 přednesou své příspěvky mimo jiné odborníci z ČVUT, IBM, ČEZ nebo Škoda Auto.

Program celého bude zahájen už v 9:30 přejezdem z Mariánského na Malostranské náměstí po trase: Mariánské náměstí – Palachovo náměstí – Čechův most – Klárov – Valdštejnské náměstí – Malostranské náměstí. Na Mariánském náměstí pak bude od 10:00 až od 19:00 probíhat výstava elektrovozidel a informační kampaň o elektrovozidlech, bude také možnost plavby lodí na elektrický pohon u Karlova mostu.

Na Malostranském náměstí se odehraje předpremiéra sériového elektrického vozidla Peugeot iOn a informační stánek společnosti Peugeot, představí se také elektrické sportovní vozidlo Tesla Roadster, dobíjecí stanice firmy Molaris, elektrokola a elektrické skútry Ekolo.cz nebo elektromobil GEM a elektrosútr Vectrix společnosti 3 E.

O kus dál na Mariánském se pak bude nacházet informační stánek Future Motion – návštěvníci si budou moci vyzkoušet jízdu v elektromobilu nebo soutěžit o elektrokolo. Svou troškou do mlýna přispěje také Ministerstvo dopravy.

Napsat komentář