Vodíková motorka BMW HP Kunst

Bílá, modrá, černá a krásná. Taková je vodíková motorka BMW HP Kunst od čtveřice mladých designérů. Jde o koncept motorky budoucnosti k jejímuž pohonu slouží vodík uložený v kryogenické nádrži a li-po baterie.  

Designéry tohoto skvostu jsou Arik Schwarz, Benoît Czyz, Charles Edouard Berche a Vincent Montreuil. Všichni studují design ve Francii, a tak si mohli dovolit svůj motocykl budoucnosti opravdu vysnít.

BMW motorky - BMW HP Kunst

Kryogenická nádrž na vodík má kapacitu 20 l. Vodík z ní jde do palivového článku, přebytek energie se ukládá v lithium-polymerové baterii.

8 Comments on “Vodíková motorka BMW HP Kunst”

  1. No jako, náhodou jako vize
    No jako, náhodou jako vize je to dobrý, mě se to líbí… jako začátek pro uskutečnění to sice není moc reálný má to pár chybek, ale ty se stejně vyladí a doupravý se to..¨
    Teda jako Vy tu všichni děláte jako by jste byly znalci.. no upřímě zkuste mi říct jaký „náčrtek“ vize byla někdy vyobrazena zcela tak, aby byla hned zrekonstruovaná či odpovídala přesnému vyobrazení pro rekonstrukci? Nevím jak Vy ale podle mě tahle vize je velmi dobrá… Tak tyhle přihlouplé plky si schovejte…

      1. koncept neni od toho aby
        koncept neni od toho aby predstavoval 100% funkcni a konstrukcne plne pouzitelny vyrobek..koncept slouzi jako vize do budoucna z niz se potom berou ruzna tvarova reseni a jde spis o vizualni prinos…idealni priklad je Honda V4 concept ktery je totalne technicky nepouzitelny a z nej vychazejici Honda VFR ktera ma 90% tvarovych prvku konceptu. Takze bych to shrnul tak ze si nejdriv zjistete souvislosti a pak sem teprv neco piste..protoze to co sem pisete sou ubohe plky..

Napsat komentář