Elektrický superbike Mission One odložen na příští rok

Elektrická motorka Mission One se původně měla dostat na trh už během letošního roku. Jenže jak už to tak s podobnými projekty bývá, původní termín se podle výrobce Mission Motors nestihne. Nově je superbike plánován na druhé čtvrtletí 2011.  

galerie: Mission One
Mission One Mission One Mission One

Mission Motors je firma sídlící v San Francisku, městě hipíků a technologických snílků. Většina z těchhle snů samozřejmě nikdy nedojde realizace, nicméně ani po tomto oznámení není třeba u Mission One věšet hlavu.

Společně s odložením první elektromotorky totiž odstoupil také původní CEO firmy Forrest North. Nahradí ho dosavadní COO Jit Bhattacharya. Může to znít drasticky, ale podle odborníků jde o správný krok.

Firma se tak posunuje od pouhého vizionářského snu ke skutečné, funkční a výkonné společnosti. Podobnému vývoji v průběhu svého života čelí prakticky všechny začínající společnosti. Forrestův vizionářský duch však podle Bhattacharyových slov i nadále zůstává integrální součástí firmy.

Kromě toho Mission Motors navíc plánují také další elektromotocykl, pravěpodobně nazvaný Mission Two. Ten má mít mnohem nižší cenu než elektrický superbike Mission One, ale zároveň nižší maximální rychlost.

O Mission Motors se intenzivně zajímá čínská společnost Zongshen Motors, která mezi největší čínské výrobce motocyklů. Pro Mission Motors to samozřejmě představuje obrovskou příležitost, čínský trh je elektrickým dopravním prostředkům velmi nakloněn.

Napsat komentář