Autosalon Los Angeles: představuje se elektromobil Fiat 500e

Když italský Fiat pohltil problémový americký Chrysler, avizoval tím mimo jiné nástup malých vozů do USA. Stylovka v podobě modelu Fiat 500 je na to přesně dělaná. Tím víc v plně elektrické verzi. Elektromobil Fiat 500e se představí na autosalonu v Los Angeles.

Elektromobil Fiat 500e. Jak se dokáže uchytit na kalifornském trhu?
foto: Fiat/Chrysler

Elektromobil Fiat 500e půjde do prodeje v Kalifornii během roku 2013. Veškeré další informace zatím podléhají embargu. O vývoji plně elektrického Fiatu 500 se nicméně už ví déle než rok.

Z prvních obrázků je jasné, že auto nebude nijak výrazně odlišné od běžné benzinové verze modelu. Hlavní rozdíly spočívají v některých malých aerodynamických úpravách zevnějšku a elektrickému autu odpovídajícím úpravám interiéru.

auto elektromobil Fiat 500e

foto: Fiat/Chrysler

Plus, auto má výrazný oranžovo-bílý styling. Očekáváme, že minimálně v počátku bude prodej vozu omezen pouze na Kalifornii. Tamní úspěch či neúspěch pak rozhodne o rozšíření prodeje do dalších států.

Díky pohlcení Chrysleru Fiatem má nyní italská automobilka přístup k rozsáhlé dealerské síti. Díky tomu by mohla s elektrickou 500kou zaznamenat úspěch. Přejme jí to!

tisková zpráva

One Comment on “Autosalon Los Angeles: představuje se elektromobil Fiat 500e”

Napsat komentář