Coca-Cola otestuje elektrickou dodávku Nissan e-NV200

Automobilka ve spolupráci s japonskou divizí společnosti Coca-Cola Central Japan provede testování elektrického užitkového vozidla Nissan e-NV200 v reálných dopravních podmínkách Jokohamy. Víceúčelovou komerční dodávku, která bude druhým sériově vyráběným japonské automobilky, hodlá nápojový gigant využívat od poloviny listopadu coby regionální obchodní automobil.

Výsledky testování pomohou doladit finální podobu vozu pro spotřebitelský trh.
foto: nissan-global.com

Bezemisní dodávka e-NV200 měla svou světovou premiéru na letošním autosalonu v Hannoveru a využívá k jízdě identickou elektrickou pohonnou jednotku, jakou je vybaven i elektromobil . Díky uložení baterií pod podlahou vozu neutrpěl elektromobil žádnou újmu oproti konvenční verzi a majitelé tak mohou využívat k převozu materiálu 4,2 m3 nákladového prostoru.

„Poskytnutí velkého multifunkčního prostoru Nissanu e-NV200 komerčním i soukromým uživatelům přinese inovaci v oblasti užitkových automobilů a dále upevní vedoucí pozici Nissanu v segmentu . Kombinace moderního elektrického pohonu a praktických vlastností dodávky poskytne uživateli nejen nulové , ale také vynikající akceleraci a neobvykle nízkou úroveň provozních nákladů,“ píše se v tiskové zprávě automobilky Nissan.

Celý testovací program bude mít svá zvláštní pravidla. Kupříkladu dodávky bude probíhat pouze v nočních hodinách, kdy je elektrické energie přebytek a kdy je její spotřeba nízká. Toto opatření má za cíl prokázat, zda bude noční nabíjení dostatečné pro plnění potřeb komerčních uživatelů během následujícího dne.

není ovšem první velkou společností, která se na testování lehkého užitkového elektromobilu podílí. Během letošního roku začali využívat Nissan e-NV200 například spediční firma nebo energetický kolos . Nissan tímto způsobem získává důležitou zpětnou vazbu před plánovaným začátkem prodeje elektrické dodávky na konci roku 2013 nebo začátkem následujícího roku 2014.

Napsat komentář