Tesla začíná dodávky elektromobilů Model 3 v Jižní Koreji

Zatímco si Tesla Cybertruck pro sebe krade veškerou pozornost, v Jižní Koreji s mnohem menší pompou začaly dodávky elektromobilů Tesla Model 3.

První kusy elektromobilů Tesla Model 3 v Jižní Koreji
foto: Tesla Owners Club Jižní Korea

Tesla měla se vstupem na jihokorejský trh problémy. Tamní vláda a konglomeráty (chaeboly) si své domácí území chrání, jde ostatně o lukrativní trh. Každý rok se tam prodá 1 milion nových aut.

Už od poloviny roku 2017 tam svá auta prodávat může, ale elektromobily Tesla Model S a Tesla Model X jsou přeci jen stále velmi drahé modely, prodávají se po desítkách až stovkách.

Letos na jihokorejském trhu jednoznačně vládne Hyundai Kona Electric (12 135) a Kia Niro EV (6098), které zdaleka pozoru Chevrolet Bolt (3013). Kartami by konečně mohl zamíchat Tesla Model 3.

Už od letošního srpna si auto mohou tamní zákazníci díky dotacím pořídit už od v přepočtu $26 000. Prvních 113 kusů elektromobilů Tesla Model 3 bylo zákazníkům dodáno právě v den, kdy Tesla představovala na opačném konci světa svůj Cybertruck.

26 Comments on “Tesla začíná dodávky elektromobilů Model 3 v Jižní Koreji”

        1. No a? Když už mají 800 objednávek do ČR, které prodají
          No a? Když už mají 800 objednávek do ČR, které prodají příští rok, tak to souhlasí, ne? Pokud jich těch 800 prodají, kolik se prodá ostatních EV? Kolik se jich v ČR prodalo letos? Řekl bych, že dle těchto údajů je jasné, že příští rok bude nejprodávanější EV v ČR Citigo iV a je klidně možné, že tržní podíl bude nadpoloviční.

          Kdo by to ještě nedávno řekl, že? 🙂

            1. Asi těžko většina, když Škodovka uvedla že z těch
              Asi těžko většina, když Škodovka uvedla že z těch prvních 500 (co měly zdarma čip od ČEZ) byl poměr fleet/soukr. cca. 40:60. U zbytku to bude podobné, takže ta auta budou příští rok reálně jezdit. Nejedná se o žádné objednávky do salonů.

                1. Tak bych řekl, že zdroj od Škodovky (dealerů) bude přeci
                  Tak bych řekl, že zdroj od Škodovky (dealerů) bude přeci jenom relevantnější než tvůj kec, že „většina vobjednávek šla do autošulínů do vytríny na fjůčr vižn“… co říkáš, Františku? 🙂 Takových keců můžu vyplodit 10 za hodinu a budou mít mít význam nulu nula nic.

                2. zdroj od Škodovky (dealerů) ?? vo tom nic nevím, zatím tu
                  zdroj od Škodovky (dealerů) ?? vo tom nic nevím, zatím tu předvádíš akorát svoje nepodložený kouzla, proto si taky na chvostu výzkumu a vývoje :))

                3. dyt ti to vopakuju, pustili do komerčních médijí kerý
                  dyt ti to vopakuju, pustili do komerčních médijí kerý někdo vlastní a za peníze píše články propagační píár zprávu o úspěchu uvedení tý káry, tj klasika nic novýho pod sluncem, ale věřit se tomu primárně nedá 😉 na prosimtě přečti si něco pro tebe srozumitelnějšího, jesipak dekóduješ souvislost mladej poslouchej?? :))

                  https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/627245/dokument-plne-zneni-dopisu-pavla-novotneho-ruske-ambasade-a-putinovi.html

                  https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ministerska-cesta-skoncila-predcasne-rusove-neumoznili-tomanove-delegaci-prelet-do-kazane-40305189

                  https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/drogy-nejsou-moje-vzkazuje-z-ruskeho-vezeni-ind-ktery-pracov/r~6e49d7b60f7d11eaac60ac1f6b220ee8/

                4. No a tady taky:
                  „V Česku bylo 500 vozů první série

                  No a tady taky:
                  „V Česku bylo 500 vozů první série vyprodáno. „Během pouhých sedmi týdnů přijala Škoda v ČR závazné objednávky na celou zaváděcí sérii 500 vozů, což překonalo všechna očekávání. Kromě předpokládaného zájmu firem a institucí se ukázalo, že výhody lokálně bezemisního elektromobilu s provozními náklady kolem 50 haléřů na kilometr ocení řada soukromých motoristů. V první vlně činil podíl retailové klientely zhruba 60:40 vůči fleetovým zákazníkům,“ uvádí Vítězslav Pelc z českého zastoupení značky“

                  Zdroj:
                  https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/skoda-citigo-iv-elektromobil-dotace.A191120_185058_automoto_fdv

                  Tak se přestaň vymlouvat a uznej, že sis to vymyslel, jen tak si to plácnul, že jo? 🙂

                5. :)) no a kdo říká že to není jen pelcovo píár stejně
                  :)) no a kdo říká že to není jen pelcovo píár stejně jako 250.000 mlaska :)) dyt to sou jenom propagační keci do tisku a ty z toho hned děláš hotovou věc, prober se a vítám tě na planetě Zemi 😉

                6. Uvedl jsem zdroj svého tvrzení, teď je řada na tobě, abys
                  Uvedl jsem zdroj svého tvrzení, teď je řada na tobě, abys něčím podložil ten tvůj kec. Pokud ne, tak jsi jenom blbě plácal, jako tady často předvádíš 🙂

                7. tys tam uvedl jen íděs a údajný pelcovo tvrzení. a to je
                  tys tam uvedl jen íděs a údajný pelcovo tvrzení. a to je asi tak fšechno, ale je to z tvý strany pokrok, to uznávám, ikdyž jen vynucenej :))

                8. No… tak teď ty, ať můžeme posoudit, který zdroj bude
                  No… tak teď ty, ať můžeme posoudit, který zdroj bude relevantnější. Nebo prostě klidně řekni, že sis to vymyslel, plácnul jen tak a nemáš to čím podložit.

                  Z čeho usuzuješ, že to Pelcovo tvrzení je údajné? Myslíš, že si to na iDnes a na autosalon.tv vymysleli? No nestyď se, rozpovídej se klidně 🙂

                9. jáák vymyslel? 🙂 já tvrdím že tomu neěřím a na to
                  jáák vymyslel? 🙂 já tvrdím že tomu neěřím a na to mám svatý právo garantovaný listinou základních prav člověka :))) a tudíž na to nepotřebuju vodkaz nějaký zaplacený medijální službY ;)) ale je s tebou docela sranda, ale sory musím už jít makak :)))

                10. Já myslím toto:
                  „…většina vobjednávek šla do

                  Já myslím toto:
                  „…většina vobjednávek šla do autošulínů do vytríny na fjůčr vižn…“

                  Samozřejmě, že nemusíš věřit tiskovému mluvčímu Škodovky, to je tvoje volba a o tom se s tebou nebudu hádat. Ale tys řekl informaci, že většinu těch objednaných Citigo dodají do výkladů do salonů. Tak by mě zajímalo, odkud tato tvoje informace je, jen ze zvědavosti. Nebo sis ji vymyslel a jen tak plácnul?

                11. ne úplně jen tak sem ji neplácnul, přečetl sem si ji
                  ne úplně jen tak sem ji neplácnul, přečetl sem si ji nedávno na nějakým fóru/diskuzi od někoho už nevím kde a ztotožnil jsem se s ní páč myslím že na tom něco bude 😉 a tak sem to sem plácnul, ale nebylo to JEN TAK :))

                12. Tak to pak jo, to je důvěryhodný zdroj a určitě to bude
                  Tak to pak jo, to je důvěryhodný zdroj a určitě to bude pravda 🙂

Napsat komentář