Renault hlásí 200 000 vyrobených elektromobilů Zoe

Renault představil 100% elektromobil Zoe v roce 2012. Ve Flins bylo vyrobeno 179 149 vozidel předešlé generace. Výroba nového Zoe již začala a první kusy budou co nejdříve předány svým zákazníkům.

Jubilejní model koupil holandský zákazník a právě tento týden navštívil výrobní závod ve Flins u Paříže, aby uviděl svůj nový vůz vyjíždět z výrobní linky.
foto: Renault

Robin Scholten z Oisterwijku je hrdým majitelem dvěstětisícího elektromobilu Renault Zoe. Spolu s Frans-Jozefem Swinkelsem z dealerství Renault Arend Eindhoven cestovali po továrně Renault ve Flins, aby viděli, jak vozidlo opouští výrobní linku.

Během speciálního ceremoniálu, kterého se zúčastnili i pracovníci výrobního závodu a vedení továrny, si pan Robin Scholten symbolicky převzal klíč od svého nového automobilu Renault Zoe.

Nový Renault Zoe je vybaven výkonným 100kW elektrickým motorem a 52kWh baterií. Auto je možné nabíjet rychlostí až do 22 kW AC (střídavý proud) a běžnou nabíjecí stanicí až do 50 kW DC (stejnosměrný proud) na rychlonabíjecích stanicích.

Touto cestou dokáže za 30 minut získat dostatek energie na dojezd až do 150 km. S plně nabitou baterií dosahuje Renault Zoe působivého dojezdu až 395 km (WLTP). Nový 100% elektrický model Renault ZOE je již možné objednat u Renault partnerů.

tisková zpráva

12 Comments on “Renault hlásí 200 000 vyrobených elektromobilů Zoe”

  1. 200.000 jen ZOE. A obr koncern VW se trapně kasá se 100.000
    200.000 jen ZOE. A obr koncern VW se trapně kasá se 100.000 eGolfy.
    http://www.hybrid.cz/volkswagen-predal-zakaznikovi-100-000-elektromobil-e-golf
    Pravda, Renault se ZOE začal už 2012, VW s eGolfy až 2014, ale to by snad nemělo hrát takovou roli). Protože Renault dělal současně elektrického Fluence a dodnes stále vyrábí současně elektrického Twizy, Kangoo i Mastera.

  2. Tak pokud už konečně opustili tu svou politiku nemožnosti
    Tak pokud už konečně opustili tu svou politiku nemožnosti pro toho kdo chce si auto koupit i s baterií, a zároveň bude konkurence schopná cena (tedy něco mezi eUP a ID3), tak je to velmi lákavá možnost.

    Mimochodem: kdo prosím přeložil DC do češtiny jako „jednosměrný proud“??? Nemáme náhodou ustálený výraz „stejnosměrný proud“???

Napsat komentář