Budnitz Model E: elektrokolo s vyjímatelným elektromotorem i baterií

Vermontská společnost Budnitz Bicycles aktuálně představila nejnovější verzi svého elektrokola Model E. Může se pochlubit řadou zajímavostí.

Elektrokolo Budnitz Model E
foto: Budnitz Bicycles

Elektrokolo Budnitz Model E je vybaveno pohonným systémem Fazua Evation s řemenem. Ten nabízí jak maximální výkon 400 W, tak především možnost elektromotor z kola zcela vyjmout a ušetřit tím cenné kilogramy hmotnosti.

Elektrické kolo Budnitz Model E

Elektrické kolo Budnitz Model E
foto: Budnitz Bicycles

Vyjímatelná je samozřejmě i 36V 200Wh baterie, která dává elektrickému bicyklu dojezd běžně až 48 km na jedno nabití. Příšlap dokáže (v ) vypomáhat až do rychlosti 32 km/h, elektrokolo je ale certifikováno také pro Evropu, resp. .

Budnitz Model E

Budnitz Model E
foto: Budnitz

Lehký systém pohonu Fazua, střídmá baterie, hliníkový rám a karbonová vidlice drží hmotnost celého elektrokola Budnitz Model E na velmi příjemných 17 kg. Kvalitní doplňky jsou samozřejmostí: pneumatiky Schwalbe Big Apple, hydraulické kotoučové brzdy Tektro HD-M285 a osmirychlostní přehazovačka Alfine.

Budnitz Model E

Budnitz Model E
foto: Budnitz Bicycles

To vše si samozřejmě vybírá svou cenu, a to doslova. Cena elektrokola Budnitz Model E začíná v USA na $3650, v hrubém přepočtu asi 82 000 Kč.

One Comment on “Budnitz Model E: elektrokolo s vyjímatelným elektromotorem i baterií”

Napsat komentář