Volkswagen rozšiřuje rodinu elektromobilů ID o nové SUV Roomzz, představí ho v Číně

Volkswagen představí ve světové premiéře studii elektromobilu ID Roomzz na autosalonu Auto Shanghai, který patří mezi největší automobilové veletrhy v Číně.

Velmi variabilní a všestranný model je dalším členem rodiny ID. Sériová verze SUV s nulovými emisemi, jehož interiér má charakter salonku, bude uvedena na trh v roce 2021 nejprve v Číně. Autosalon v Šanghaji se uskuteční ve dnech 16. až 24. dubna 2019.
foto: Volkswagen

I šestý člen rodiny elektromobilů je zkonstruován na základě modulární platformy MEB pro vozidla s elektrickým pohonem, stejně jako již představený kompaktní ID., ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION a ID. BUGGY.

D. ROOMZZ přichází s několika inovacemi. Jak její název naznačuje, předkládá studie progresivní návrhy pro další vývoj interiéru z hlediska jeho variability, a to zejména zcela novým uspořádáním sedadel, velmi kvalitními materiály a individualizovatelným osvětlením.

Rodina elektromobilů Volkswagen ID

Rodina elektromobilů Volkswagen ID
foto: Volkswagen

Ve studii ID. ROOMZZ dochází navíc k dalšímu propojení systémů IQ. DRIVE. Režim „ID. Pilot“ umožňuje autonomní jízdu bez aktivního přispění řidiče (úroveň 4).

„ID. ROOMZZ ukazuje, jak si představujeme budoucnost velkých SUV s elektrickým pohonem. Puristické estetické pojetí umocňuje jednoznačnou funkci, zážitky uživatelů jsou intuitivní a přirozené,“ říká Klaus Bischoff, šéfdesignér značky Volkswagen.

tisková zpráva

11 Comments on “Volkswagen rozšiřuje rodinu elektromobilů ID o nové SUV Roomzz, představí ho v Číně”

  1. Rodina elektromobilů Volkswagen ID – tam už fakt někdo
    Rodina elektromobilů Volkswagen ID – tam už fakt někdo spadl na hlavičku hodně z výšky. Snad Rodina malůvek elektromobilů Volkswagen ID!
    Dělejte si prdel z někoho jiného, chlapci z Vlkohradu. kdybyste půlku prachů, které poslední 4 roky utrácíte za tyhle slinty, dali do vývoje a prodeje elektromobilů, jsme už dávno někde jinde 🙁

    P.S. Nejsmutnější je, že jim to většinová populace, totálně neinformovaná, žere s udicí, s navijákem i s rybářem. Kecy, že Škodovka už letos bude prodávat elektromobil, slychávám od publika na každé elektromobilní akci. Houby bude. A ještě bez octa. 🙁

  2. Je super, že rozšířili rodinu elektromobilů, rád kromě
    Je super, že rozšířili rodinu elektromobilů, rád kromě ID., ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION a ID. BUGGY, co potkávám všude na silnících i parkovištích a jezdí s tím i můj soused a moje manželka, uvidíme brzy i další, ROOMZZ a rozšíří se tím skvělá nabídka elektromobilů od VW. V autosalonech už nemají jediný spalovák a prodejci mi vnucují ID. Vizzion, který mají skladem, ale já říkám: „nenene, počkám si na Roomzz“

  3. Off – mimo téma článku
    Jednou z mála elektrických

    Off – mimo téma článku

    Jednou z mála elektrických noviniek mieriacich na Slovensko je elektrinou poháňaný Peugeot 208, ktorý sa už začal vyrábať v Trnave.

    spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/507745-trnava-ziskala-elektricky-peugeot-dalsie-investicie-viaznu/

Napsat komentář