Amper Motion 2019: mezi elektromobily se možná objeví i Tesla Model 3

Ve dnech 19.-22. března se na Výstavišti Brno uskuteční již 27. ročník veletrhu Amper a spolu s ním i doprovodné akce zaměřené na elektromobilitu, Amper Motion.

Součástí veletrhu Amper je také přehlídka Amper Motion 2019, zaměřená právě na elektromobilitu. Návštěvníci si mohou prohlédnout a osobně vyzkoušet elektrické a hybridní dopravní prostředky a nejmodernější infrastrukturní zařízení pro elektromobily.
foto: Amper

Jakuba Kratochvíla, manažera veletrhu zodpovědného za program Amper Motion, jsme se zeptali na pár otázek.

Mohou se letos návštěvníci těšit na elektromobily Tesla a zejména Tesla Model 3?

Jakub Kratochvíl: Přes spolupracující asociace se nám podařilo domluvit několik modelů Tesla Model S a Tesla Model X. Velmi rádi bychom návštěvníkům představili i Tesla Model 3, ale ten je ještě v jednání, uvidíme tedy.

Jakými vozy se bude na výstavě prezentovat značka Volkswagen?

J.K.: Volskwagen představí jak osvědčený model Volkswagen e-Golf tak i svojí vizi budoucnosti lehkých užitkových vozů, e-Crafter, který byl na český trh uveden teprve v závěru loňského roku.

Kromě samotných aut, které další zajímavosti/produkty chystáte v rámci Amper Motion?

J.K.: Za zmínku stojí například česká premiéra projektu MOON, jehož cílem je nabídnout firmám i soukromým zákazníkům komplexní služby a vyspělá zařízení pro nabíjení elektromobilů. V budoucnu by jimi měl být vybaven každý delaer koncernu Volkswagen, i v Čechách tedy budou k vidění stále víc.

Jak se vyvíjí zájem o samotný Amper Motion, pokud je možné jej samostatně sledovat?

J.K.: Pokud bychom zájem měřili počtem návštěvníků, nelze to přesně určit. Amper Motion je doprovodný program, kam mají přístup všichni návštěvníci veletrhu Amper, a těch bylo loni na 43 000. Letos věříme, že se nám toto číslo podaří ještě navýšit.

Je možné, že v budoucnu se obsah Amper Motion včlení přímo do samotného veletrhu Amper?

J.K.: Je pravda, že firmy mezi sebou spolupracují a tak například i na Amperu uvidíte u některých stánků elektromobily, nebo dobíjecí stanice, protože do nich daný vystavovatel dodává své komponenty. Začlenění ale zatím neplánujeme. Značka Amper Motion je pro nás unikátní sama o sobě a chceme jí ještě dále rozvíjet. Amper je B2B veletrh, kde si na své přijdou zejména firmy a odborná veřejnost, kdežto Amper Motion se skrz elektromobilitu dotýká každého, kdo se potřebuje někam dopravit. Mezi exponáty jsou zastoupené nejrůznější dopravní prostředky, od trolejbusů, přes formuli až po jednokolky.

Jak vnímáte rozvoj elektromobility v České republice?

J.K.: Zájem o elektromobilitu roste a tomuto trendu se přizpůsobují i automobilky – roste počet jejich modelů, zvětšuje se dojezdová vzdálenost, zlepšuje se cenová dostupnost elektromobilů, atd. Vylepšují se i možnosti dobíjení a dobíjecí infrastruktury a tento trend mj. reflektuje i náš veletrh, což vidíme v nárustu počtu vystavovatelů s dobíjecími stanicemi.

vlastní

9 Comments on “Amper Motion 2019: mezi elektromobily se možná objeví i Tesla Model 3”

  1. Už tradičně se na největší akci brněnského
    Už tradičně se na největší akci brněnského výstaviště představí i Asociace elektromobilového průmyslu v rámci AMPER MOTION s různorodými elektrickými vozidly, infrastrukturou a příslušenstvím. Chybět nebude ani poradenství pro veřejnost zdarma.
    ASEP má společný stánek s časopisem Elektro a trh v pavilonu P. Venkovní plocha ASEPu je mezi pavilonem F a Z. Uvidíte zde tyto exponáty:
    Skříňová elektrododávka, Maxus EV80, SAIC od společnosti CV TECH s.r.o.
    Nabíjecí stanice od společností EV expert, OLIFE a RPS Net
    České baterie Jaroslava Kašpárka EV Battery a Jaromíra Marušince NMC batterie BatteryX
    Tři elektromobily Tesla S, 4x Tesla model X, nový Nissan Leaf, Tesla Roadster, Fiat 500e a další
    Elektromotorky, mini elektrické dodávky VXT Emerze a další exponáty
    Na výstavišti najdete také nabíjecí stanice pro elektrokola http://www.powerbox.one.
    Členové ASEP mají na výstaviště vstup zdarma, odkazy pro zajištění vstupenky jim byly odeslány emailem.

  2. Tak jsem konečně seděl v TM3 a musím přiznat, že jsem
    Tak jsem konečně seděl v TM3 a musím přiznat, že jsem zklamaný. Vnitřní prostor je na délku dostačující, nikoliv už na výšku. Mám 190cm. Sedačky příliš nizko posazené. Tablet naprosto v pohodě,kufr hůře přístupný.
    Zato e-tron je veliký dostatečně pro 5 osob, cena srovnatelná s porovnatelnými spalováky, což se nedá říci o Koně, Niru, e-golfu, Leafu atd.

  3. TM3 v Brně není žádný překvápko dyž si to už před
    TM3 v Brně není žádný překvápko dyž si to už před měsícem normálně štrádovalo i Práglem 😉

    youtube.com/watch?v=AwV2s5xKI9c

    to ale Fiskera si cvrlikaj už i datlové na střeše ;))

    idnes.cz/auto/zpravodajstvi/fisker-inc-elektricke-suv-pod-900-000-korun-konkurence-tesla-model-y.A190318_133717_automoto_vok

Napsat komentář