Kia s elektromobilem e-Niro zkoumá trendy elektrifikovaných vozidel

Evropská Kia se ve spolupráci s poradenskou a analytickou organizací World Shopper vydává na ‚Elektrickou misi‘ po nejrozvinutějších trzích s elektromobily v severní Evropě.

Exkurze ‚Elektrická mise‘ s čistě elektrickým modelem Kia e-Niro a cílem navštívit místa a lidi zabývající se elektrifikací.
foto: Kia

Tým výzkumníků z organizace World Shopper se zaměřením na automobilový průmysl vyrazil 13. února z evropské centrály Kia ve Frankfurtu za volantem čistě elektrického crossoveru Kia e-Niro.

V rámci Elektrické mise pak tým příštích deset dnů stráví návštěvami vybraných měst a obcí v severní Evropě, která pomáhají utvářet budoucnost elektrické mobility. e-Niro během této exkurze překoná přes 4000 kilometrů v Německu, Nizozemí, Dánsku, Švédsku a Norsku.

Odvětvoví analytici z organizace World Shopper se v jednotlivých zemích setkají s klíčovými partnery v oboru elektrifikace, povedou rozhovory s představiteli jednotlivých regionů, poradci a podniky s cílem získat touto cestou z první ruky jedinečné poznatky o trendech elektrické mobility v Evropě.

Výzkumníci se rovněž setkají se spotřebiteli, kdy budou zkoumat jejich názory na plug-in vozidla i dostupnost dobíjecí infrastruktury ve snaze zjistit, jaké kroky by bylo možné učinit k tomu, aby se elektrické a hybridní automobily staly ‚novým standardem‘.

Kvalitativní zjištění z Elektrické mise budou zveřejněna prostřednictvím kanálů Kia na sociálních sítích a dále publikována v novém informativním dokumentu White Paper automobilky Kia a organizace World Shopper, zpřístupněném na mezinárodním ženevském autosalonu v březnu 2019.

Elektromobil Kia e-Niro

Elektromobil Kia e-Niro
foto: Kia

Dokument přinese čtenářům nadčasové poznatky v zábavné a dostupné formě; Kia bude zároveň zákazníkům z celé Evropy i nadále dodávat nejvhodnější elektrifikovaná vozidla a doprovodné služby.

Komentuje Ricardo Oliveira, zakladatel organizace World Shopper: „Ekosystém podpory plug-in vozidel se neustále rozšiřuje, a tak stále více zájemců o automobily zvažuje alternativní pohony. Na cestě k masovému přijetí elektrifikovaných vozidel však stále leží několik zdánlivých překážek. Díky této ‚Elektrické misi‘ budeme moci zjistit, jak se s těmito překážkami vyrovnávají v konkrétních zemích či regionech, a současně určit, co je třeba udělat k tomu, abychom o výhodách plug-in vozidel přesvědčili více řidičů. Dokonalým společníkem na této cestě bude Kia e-Niro, neboť tento model již nyní dělá skvělou službu bořením různých mýtů a chybných představ, které spousta řidičů o elektromobilech dnes má.“

Komentuje Artur Martins, viceprezident pro marketing a produktové plánování ze společnosti Kia Motors Europe: „Kia e-Niro pomáhá odstraňovat zdánlivé překážky, které si řidiči s elektrickou mobilitou spojují, a činí tak úspěšněji než kterýkoli z doposud uvedených elektromobilů. Máme zde dlouhý dojezd s nulovými emisemi a stylový design praktického crossoveru, a tak chceme, aby řidiči přestali o elektromobilech uvažovat, a začali s nimi raději jezdit. Partnerstvím automobilky Kia s organizací World Shopper pokročíme v našem úsilí, jak přivést řidiče na ‚elektrickou cestu‘, neboť výsledky průzkumu využíváme k přizpůsobování našich produktů a služeb měnícím se potřebám zákazníků. Věříme, že výsledky z ‚Elektrické mise‘ poskytnou regionálním představitelům i podnikům cenné poznatky k tomu, jak napomoci k co nejširšímu přijetí elektrifikovaných vozidel.“

e-Niro v prodeji na evropských trzích, dojezd až 455 kilometrů

Kia e-Niro, nejnovější plně elektrický crossover značky Kia, nabízí dojezd až 455 kilometrů na jedno nabití – a dokonce až 615 kilometrů ve městě. e-Niro s bezemisním hnacím ústrojím, nabízí delší jízdní dosah než řada vozů s benzínovým motorem a většina mainstreamových elektromobilů (a dokonce i než řada výrazně dražších elektromobilů).

Kia e-Niro

Kia e-Niro
foto: Kia

Jedinečnou kombinaci stylu a užitných vlastností zároveň doprovází bezkonkurenční sedmiletá záruka Kia (s omezením na 150 tisíc kilometrů), zahrnující i akumulátorový modul a elektromotor.

Pro e-Niro je k dispozici lithium-ion polymerový akumulátor se zvýšenou kapacitou 64 kWh s dojezdem až 455 km, resp. standardní modul o kapacitě 39,2 kWh s dojezdem až 289 km při nulových emisích. Po připojení e-Nira k rychlodobíjecí stanici o výkonu 100 kW se bateriový modul 64 kWh dobije z 20 na 80 % za pouhých 42 minut.

Nové e-Niro se připojí ke stávajícímu modelu Niro v hybridním a plug-in hybridním provedení – pro nějž se od uvedení v roce 2016 rozhodlo přes 250 tisíc zákazníků po celém světě. Dosavadní evropské prodeje tohoto hybridního crossoveru překračují 90 tisíc vozidel.

tisková zpráva

10 Comments on “Kia s elektromobilem e-Niro zkoumá trendy elektrifikovaných vozidel”

    1. z 20% na 80% to predstavuje dobit 60% z kapacity baterie, teda
      z 20% na 80% to predstavuje dobit 60% z kapacity baterie, teda 0.6 * 64 = 38.4kWh. Ak by sa to malo zvladnut nabit za 25 minut, tak by musela byt priemerna rychlost nabijania (38.4 * 60) / 25 = 92.16kW!!
      KIA eNiro zvladne maximalnu rychlost nabijania iba okolo 70kW, aj to plati iba v urctom rozmezdi, treba si pozriet nabijaciu vykonovu krivku. Takze udaj 42 minut bude spravny. A to este neratam coldgate (pokles nabijacej rychlosti pri nizkych teplotach v zime), testoval to Bjorn a namiesto 70kW dosahoval maximum iba okolo 45kW, takze nabijanie bolo cez hodinu.

Napsat komentář