Do čínského přístavu Tchien-ťin dorazily první elektromobily Tesla Model 3

Čínští držitelé objednávek se mohou začít těšit, protože první dodávka elektromobilů Tesla Model 3 dorazila do čínského přístavu Tchien-ťin (Tianjin).

Elektromobil Tesla Model 3 dorazil po Evropě také do Číny.
foto: Tesla

Celých 18 dní trvala pouť lodi Glovis Symphony na jejíž palubě se nacházela první doručená várka Tesla Model 3 určených pro čínské zákazníky, do čínského přístavu Tianjin. Loď byla naložena Modely 3 v sanfranciském doku, který je díky své poloze pro export vozů logickou volbou.

Do Tianjinu nyní míří ještě další dvě lodi s totožným nákladem, které by svého cíle měly dosáhnout v průběhu příštího týdne. Čínští držitelé rezervací na Tesla Model 3 obdrželi potvrzovací e-mail již 16. listopadu minulého roku, ovšem z důvodu neustálých problémů spojených s produkcí vozů byly dodávky několikrát odloženy.

V současné době mohou čínští zákazníci, stejně jako ti evropští, objednávat dvě konfigurační verze Modelu 3, a to Performance a Long Range. Nejprodávanější Mid Range verze není pro tuto zemi prozatím dostupná.

Do čínského přístavu by měly lodě naložené vozy Tesla pravidelně připlouvat minimálně do zahájení jejich výroby v Gigafactory 3 budované v Šanghaji. Ta by měla podle plánů Tesly do roku 2020 produkovat až 250 tisíc vozů ročně.

43 Comments on “Do čínského přístavu Tchien-ťin dorazily první elektromobily Tesla Model 3”

  1. OT, ale je to tesla vlakno. Takze hlaseni o stavu unie. Teda
    OT, ale je to tesla vlakno. Takze hlaseni o stavu unie. Teda prazskeho zastoupeni – vyuzil jsem pekneho pocasi a vzal to cestou z prace kolem Advantage cars ve Vysocanech.
    V patre je na zdi videt napis Tesla, auta videt nebylo. Dole je u vjezdu na „dvur“ namalovane parkoviste a dva wallboxy. Zatim nesviti a kolem parkoviste je paska. Uvnitr servisu to na zadnou budovatelskou aktivitu nevypada a stouraji se tam v ne-tesla autech.

  2. no tak to sou čínáci štěstím bez sebe že jim do
    no tak to sou čínáci štěstím bez sebe že jim do přelidněný přeautovaný smradem zpráskaný země dorazila další várka amerikánských kár 😉 Ještě že to jsou alespon elektromobily co nekouří a navíc žádaná špička technologie TESLA, tak to by se mohla alespon vošlehnout ;))

      1. Co se psalo, tak to zas az tak „volne k mani“ neni –
        Co se psalo, tak to zas az tak „volne k mani“ neni – otevrenost je standardni vlastnost patentu, co Tesla udelala je, ze je dala k dispozici pro nekomercni uziti (udajne, nejsem patentovy pravnik). A zasadni veci typu chemie baterii pry patentovane nejsou, aby nemuseli odhalit „vyrobni tajemstvi“.

          1. Tak se ptej ostatních automobilek proč jejich auta nešla
            Tak se ptej ostatních automobilek proč jejich auta nešla udělat lépe, když Tesla získala první místo v hodnocení zákazníků v Consumer Reports.

            To je jako ptát se Usaina Bolta se zlatou medailí na krku, jestli to nešlo udělat lépe.

                1. Ryju? Co je spatneho na tom se zeptat, jestli presvedceni, ze
                  Ryju? Co je spatneho na tom se zeptat, jestli presvedceni, ze na tom aute neni co zlepsovat, je podlozene vlastni zkusenosti?
                  Protoze vetsina z nas, co tu praktickou zkusenost ma, u tesla vyrobku (ne treba 3, ale S nebo X) jisty prostor ke zlepseni vidi.

                  EDIT: ze je neco nejlepsi v nejakem zebricku rozhodne neimplikuje, ze je to dokonale.

                2. Částečně beru. Předpokládat znamená hovno vědět. A
                  Částečně beru. Předpokládat znamená hovno vědět. A já předpokládám, že proto, že pisatel uvedl zdroj, že odkazuje na něj.

                  PS: dokonalé je relativní.

                3. Ja myslim, ze dokonalost je utopie.
                  Ja myslim, ze dokonalost je utopie.

                4. Není, občas narazím na dokonalé věci či ženy 🙂
                  Není, občas narazím na dokonalé věci či ženy 🙂

                5. No tak v souvislosti s ženou je to teprve odvážné
                  No tak v souvislosti s ženou je to teprve odvážné tvrzení. 🙂

                6. Snad se nikdo neurazi.
                  Kolega vypravel, ze na cundry s nimi

                  Snad se nikdo neurazi.
                  Kolega vypravel, ze na cundry s nimi jezdil clovek s definici zenske dokonalosti (cituju) „ma diru a dejcha“… Trosku mi to pripomina aktualni definici dokonaleho EV – ma velkou baterku a rychle nabiji. 😉 Pekny vikend.

                7. I sopka má díru a „dejchá“…
                  I sopka má díru a „dejchá“…

                8. Dokonalost může být i subjektivní 😉
                  Dokonalost může být i subjektivní 😉

Napsat komentář