Elektromobily Tesla mají díky upgradu softwaru hlídání mrtvého úhlu a automatické sklápění zrcátek

Nejnovější aktualizace softwaru vozů Tesla poskytne řidičům varování mrtvého úhlu vozu a také automatické sklápění zpětných zrcátek.

Ten pocit, když ráno přijdete k autu a ono umí zas pár nových kejklí…
foto: Tesla

Aktualizace softwaru vozů Tesla verze 9 2019.4 přináší po delší době dvě velmi užitečně vlastnosti pro všechny modely automobilky Tesla. První z nich by se měla starat o bezpečnost díky signalizaci mrtvého úhlu.

Tesla novinku komentuje takto:

„Při změně jízdního pruhu nyní můžete zapnout zvukové varování, které vás upozorní v momentě, kdy je ve vašem cílovém pruhu zjištěna možnost kolize s vozidlem či jinou překážkou. Pokud chcete varovný signál povolit, klepněte na Ovládací prvky – Autopilot – Signál hlídání mrtvého úhlu.“

Druhá aktualizace softwaru vozů Tesla se hodí všem, kteří potřebují svůj vůz zaparkovat na místě s malým prostorem, třeba pomocí funkce Summon. Vozy začnou automaticky sklápět svá zrcátka na základě uložených polohových údajů.

„Vaše auto nyní může automaticky sklápět a vyklápět boční zrcátka na základě uložené polohy. Chcete-li tuto funkci nastavit, přejděte do Ovládacího panelu – Rychlé ovládání – Sklopení – Vždy sklápět zrcátka v této lokaci. Při příštím příjezdu na zapamatované místo se zrcátka automaticky sklopí. V momentě, kdy místo opustíte, se naopak vyklopí. Pokud je vaše vozidlo vybaveno systémem HomeLink, můžete funkci nastavit i pro vaši garáž. Pro nastavení přejděte do nabídky HomeLink – V blízkosti automaticky sklápět zrcátka.“

Nejnovější software bude jako obvykle Tesla uvolňovat řidičům postupně, a proto může trvat, než budou novinky dostupné i pro váš vůz.

Tesla

11 Comments on “Elektromobily Tesla mají díky upgradu softwaru hlídání mrtvého úhlu a automatické sklápění zrcátek”

  1. off
    Další divoká fáma zajisté potěší milovníky

    off

    Další divoká fáma zajisté potěší milovníky dinosarů co jim začátečnická Tesla leze krkem. GM má rozpracovanej pickup co bude mít střeva od Tesly. :)))))

    Scoop: GM Working On Electric Pickup Truck With Tesla Powertrain
    https://cleantechnica.com/2019/02/12/scoop-gm-working-on-electric-pickup-truck-with-tesla-powertrain/

    Nějakej extra ropáckej GM geronto hlavoun sice tvrdil že dalších 20 let nevyroběj žádný elektrický náklaďáčky, ale když byl donucenej i Ford změnit svojí strategii a ohlásil vlajkovou loď F-150 v elektrice tak holt není zbytí :))) Ještě chvilku a ujede jim vlak úplně. 😀

    GM Not Planning All-Electric Truck For At Least 20 Years
    https://carbuzz.com/news/gm-not-planning-all-electric-truck-for-at-least-20-years

  2. Já se těším až se do TESLY budou taky moct apgrejdovat
    Já se těším až se do TESLY budou taky moct apgrejdovat výkonnější procesory, SSD disky a grafický karty. Nj ty každoroční apgrejdy SW jako ve Windows palubní pošítadlo víc zatíží, zpomalí a počebuje nový CPU: No problémo !! Fteslašopu klik, postačka před barákem, trojklik na displeji TM3, zasyší to vyjede skřínka (něco jako fterminátoroj 😉 ) zvedneš páčku vyhodíš CPU nahodíš nový 10x rychlejší a kára se naučí i lítat :)))))))))))))

    kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/tesla-motors-usa-/tesla-model-3/

Napsat komentář