Volkswagen a Ford spouštějí celosvětovou alianci, hlavním fokusem jsou zatím užitková auta

Aliance staví na silných stránkách obou globálních automobilek, ale nezahrnuje výměnu vlastnických podílů mezi oběma společnostmi.

Volkswagen a Ford vyjadřují „odhodlání“ zkoumat možnosti spolupráce v oblastech elektromobilů, autonomních vozů a služeb osobní mobility.
foto: Ford

Prvními produkty aliance globálních automobilek Ford a Volkswagen se stanou pick-upy střední velikosti, plánované na rok 2022 a určené pro světové trhy. Dalším zamýšleným krokem jsou užitkové vozy pro Evropu. Spolupráce v oblasti dodávek a pick-upů přinese oběma společnostem širší škálu modelů a lepší efektivitu.

Dr. Herbert Diess, šéf koncernu Volkswagen, i Jim Hackett, šéf automobilky Ford, informace o alianci potvrdili. Věří, že to oběma firmám pomůže lépe tvarovat novou éru mobility.

Aliance umožní firmám sdílet náklady na vývoj, zlepšit konkurenceschopnost vozidel a zároveň šetřit na mnoha místech výrobního řetězce. Prvním krokem aliance bude to, že Ford pro obě značky vyrobí středně velké pick-upy, které půjdou na trh už v roce 2022.

Dále byl měl přijít na řadu i větší dodávky, opět od Fordu. Volkswagen se postará o vývoj a výrobu městské dodávky.

tisková zpráva

4 Comments on “Volkswagen a Ford spouštějí celosvětovou alianci, hlavním fokusem jsou zatím užitková auta”

Napsat komentář