Tesla v nových statistikách potvrzuje, že její auta patří mezi nejbezpečnější na světě

Od 3. kvartálu minulého roku zveřejňuje Tesla pravidelně statistiky nehodovosti. Ty znovu potvrzují, že elektromobily Tesla patří mezi nejbezpečnější auta na silnici.

Elektromobily Tesla Model X (na obrázku), Tesla Model S a Tesla Model 3 patří díky aktivním i pasivním bezpečnostním opatřením mezi nejbezpečnější vozidla na trhu.
foto: Tesla

Díky skutečnosti, že všechny elektromobily Tesla jsou neustále připojeny k internetu, má automobilka skvělý přehled o tom co se s nimi děje. Během 4. čtvrtletí 2018 Tesla registrovala jednu nehodu na každých ujetých 4,7 milionu kilometrů u aut se zapnutým asistenčním systémem Tesla Autopilot.

U vozidel bez zapnutého Autopilota to byla jedna nehoda každých 2,5 mil. km. Pro srovnání, ze statistiky amerického úřadu plyne, že v se nehoda stane průměrně po každých 701 000 ujetých kilometrech.

Mezikvartálně jde nicméně pro Teslu o mírné zhoršení, které je nejspíš dáno velmi rychle rostoucí flotilou elektromobilů Tesla Model 3. „Rozestupy“ ve třetím kvartále roku 2018 totiž byly vyšší, a to 5,375 mil. km resp. 3,09 mil. km.

tisková zpráva

22 Comments on “Tesla v nových statistikách potvrzuje, že její auta patří mezi nejbezpečnější na světě”

    1. To zaříznutí 75kWh verzí TMS/X může znamenat cokoliv.
      To zaříznutí 75kWh verzí TMS/X může znamenat cokoliv. Spíš si myslím, že hlavní důvod je, že jim díky TM3 LR poklesly objednávky těchto verzí pod udržitelnou mez. TMS/X jsou mnohem výrobně dražší než TM3. Jmenovitě pak jejich baterie, konkrétně jejich montáž a výroba.

      Můj odhad na možné zvýšení kapacity baterie je do cca 120kWh, pokud vůbec přijde. Ne že by se nedalo jít výše (za cenu předělání rámu, tedy v podstatě nové generace platformy) ale proto že to nedává marketingově smysl, páč by to byl moc velký skok. A konkurence zatím nemá v ekvivalentní třídě ani 100kWh a vypadá to, že ještě nějaký ten pátek ani mít nebude.

      1. co dělá ruskej Promobot v LA? já myslel že sou to experti
        co dělá ruskej Promobot v LA? já myslel že sou to experti přes rakety a torpéda :))))

        novinky.cz/auto/493911-v-las-vegas-srazila-autonomni-tesla-robota-poskozenim-na-miste-podlehl.html

        Nééé tak bylo by dobré hloupým lidem vysvětlit jestli ten
        ruský
        robotický
        špijón
        byl i
        ozbrojen ;))))))))))))))))))))))))))))))))

        youtube.com/watch?v=HTPIED6jUdU

Napsat komentář