Tesla Model 3 opět mezi 10 nejprodávanějšími auty v USA za měsíc listopad 2018

Tesla nezveřejňuje měsíční prodeje svých aut. Několik zdrojů nicméně shodně odhaduje, že za listopad 2018 prodala doma v USA kolem 18 500 elektromobilů Tesla Model 3.

Tesla Model 3 těží nejen z popularity značky Tesla jako takové, ale i ze skvělých recenzí a velmi výhodného poměru cena/výkon (dojezd) proti konkurenčním vozům.
foto: Tesla

Celkově se jen za letošní rok prodalo už asi 115 000 elektromobilů Tesla Model 3. Už od července se auto pravidelně umisťuje v žebříčku 10 nejprodávanějších osobních aut v USA.

Mohou za to samozřejmě především statisíce rezervací, které si Tesla stihla za několik let od představení auta nastřádat. Už koncem února 2019 by pak auto mělo začít chodit také evropským zákazníkům (známe ceny).

Pokud jsou odhady pro listopad 2018 správné, pak byla Tesla Model 3 za uplynulý měsíc pátým nejprodávanějším osobním autem v USA. S malým náskokem si lépe vedly už jen Toyota Corolla (21 105), Honda Civic (21 890), Honda Accord (23 367) a Toyota Camry (24 545).

46 Comments on “Tesla Model 3 opět mezi 10 nejprodávanějšími auty v USA za měsíc listopad 2018”

    1. ok 😉 Dnes v 21:00 na BBC zaprodání evropanů arabský ropě
      ok 😉 Dnes v 21:00 na BBC zaprodání evropanů arabský ropě !!

      bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/2018/49/escape-from-dubai

      zpravy.idnes.cz/dubajska-princezna-planovala-utek-na-jachte-ji-uneslo-komando-indicke-more-1tf-/zahranicni.aspx?c=A181204_123535_zahranicni_kha

      youtube.com/watch?v=UN7OEFyNUkQ

        1. to je pravda, kolegovo BEV už bylo jednou v servise.
          to je pravda, kolegovo BEV už bylo jednou v servise. Vyměňovali mu zadní nárazník. Nabuřil do něj nepřizpůsobivý bez pojištěné popelnice (při průjezdu vyloučenou lokalitou). To se pak nelze divit že takto poruchové auta nikdo nechce.

        1. Tak zrovna lidi co podporili teslu a koupili si S/X me nijak
          Tak zrovna lidi co podporili teslu a koupili si S/X me nijak netankujou, tem to preju. Ale z predstavy ignorantniho obtloustleho amika co se pred mesicem o tm3 dozvedel z bulvaru a ma ji za tyden doma se mi dela spatne. Ikdyz takovych asi moc nebude 🙂

        1. Ok. Jsem teda hlavné myslel prezentaci i s testovacíma
          Ok. Jsem teda hlavné myslel prezentaci i s testovacíma jízdama a ne jen statickou. Ale na to kolik píár Hybrid pro koncern zveřejní se na ně Audi teda pěkně vyprdlo.
          O tý Namíbiji mluvil i Bjorn, ale už nevím zda ho nepozvali či zda ano a on tam z nějakýho důvodu nejel?

Napsat komentář