Elektromobil Tesla Model 3 v crashtestu: pět hvězdiček

Americká , obdoba Správy silnic a dálnic u nás, podrobila detailním crashtestům elektromobil Tesla Model 3. Odnesl si nejvyšších pět možných hvězdiček ve všech kategoriích.

Tesla s Modelem 3 potvrzuje, že umí dělat extrémně bezpečná auta.
foto: NHTSA

Pětihvězdičkovým hodnocením Tesla Model 3 opět dokazuje, že bezpečnost je pro společnost Tesla jedním z nejdůležitějších parametrů. Model 3 se může pochlubit zejména masivní přední deformační zónou díky absenci spalovacího motoru.

Nejvyšším hodnocením pěti hvězd se už dříve mohly pochlubit také elektromobily Tesla Model X a Tesla Model S. Podobných pět hvězd (v evropském testu Euro NCAP) má i nový Nissan Leaf, BMW i3 ale o jednu hvězdu zaostává.

32 Comments on “Elektromobil Tesla Model 3 v crashtestu: pět hvězdiček”

  1. Trochu na pobavení. Volva jsou podle Muska 2.
    Trochu na pobavení. Volva jsou podle Muska 2. nejbezpečnější auta na světě.
    https://www.youtube.com/watch?v=wcZkkGL85AI

    Tady jsou výsledky nárazu s malým předsazením, kde je Volvo S90 naopak výrazně lepší než Model S. Celkově se určitě s volvem rovnat nemůže. I starší dobra mají v tomto ochranu vynikající. Energie nárazu se odvede mimo a navíc kolo se nezarazí do karoserie směrem k řidiči, ale odpadne vedle. Model S má ochranu adekvátní. A Model 3 by měl být lepší? Co myslíte?

    Model S: https://www.youtube.com/watch?v=fMcuiFmIQTo
    S90: https://www.youtube.com/watch?v=nnRIwQn9SA8

  2. Europoslanci odhlasovali 2030 výrazné 40% snížení emisí,
    Europoslanci odhlasovali 2030 výrazné 40% snížení emisí, automobilkám 30% navzdory, ale furt je to katastrofálně málo 😉

    auto.idnes.cz/emise-limity-autoprumysl-evropsky-parlament-europarlament-prx-/automoto.aspx?c=A181003_100318_automoto_fdv

      1. Eurokokoti ať se neserou do trhu, protože na co šáhnou to
        Eurokokoti ať se neserou do trhu, protože na co šáhnou to zk*rví. Exemplární příklad jsou úsporné žárovky, ti p*čusové zasvinili životní prostředí tunami rtuti pro výbojky a přitom stačilo 5 let počkat a LEDky nahradily žárovky samy bez dotací a zákazů, prostě jsou lepší. To je vše.

        A automobilky jsou soukromé společnosti pane komunisto, těm nemá kdo co určovat, co budou či nebudou vyrábět. A oni vyrábí jen to, za co jim jsou lidé ochotni zaplatit. Rudochu zatracená.

        1. Hezky jste se rozohnil. Ale stačí, když automobilky budou
          Hezky jste se rozohnil. Ale stačí, když automobilky budou platit externality svých produktů nebo je budou platit v jejich cenách a provozu zákazníci a všichni budou spokojení. Ne že je bude stále dokola platit celá veřejnost svým zdravím, zdravotním pojištěním a výstavbou veřejných silnic, eliminujících hluk a odstiňujících zplodiny. To je celé.

        2. „lepší“ – nic proti ledkám, kde to jde, tam je mám, ale ve
          „lepší“ – nic proti ledkám, kde to jde, tam je mám, ale ve stropních světlech typu „talíř“ mi i hodně drahý a prý kvalitní ledky do roka přestaly fungovat, protože se mi přehřívaly. Mám tam úsporky už druhým rokem a pořád dobrý, jen ten pomalej náběh je hrůza. Každopádně uznávám, že za to nemůžou ledky, jen jsou prostě háklivý na teplotu a to stropní světlo asi dělal někdo, kdo na ledky nemyslel.

        1. šortaře sázkaře rozhodně nemá rád protože ti sázejí
          šortaře sázkaře rozhodně nemá rád protože ti sázejí na pokles jeho přepal akcií a tím pádem o to menší mají Elonovy lidi vejplatu 😉 kšefťáky, fondaře a investory má rád protože jedni i druzí tomu rozumí a kšeftují s tím čemu ti třetí nerozumí a jen tam vloží. Vytvářejí tím vlny jako na moři a je pak mnohem dynamičtější růst když se nabalí další nadrženci než jen napouštět bazén 😉 No a nad tím vším bdí Komise pro zkvalitnění prodeje SEC a nad ní ještě rejžuje desátky fed a trumpeta ;))

          1. Kšeftar a šortař je v důsledku to samé. Akorát jeden
            Kšeftar a šortař je v důsledku to samé. Akorát jeden vsází na pokles a druhý na oboje. Ale oba jsou střelci.
            Seriózního obchodníka do této rulety nedostanete, protože ten obchoduje na základě makro a mikroekonomických ukazatelů, případně ještě dalších událostí, které jsou ale předvídatelné (ať se trefí, nebo ne). Tady se ale více vyvíjí kurz podle toho, jak se Elon vyspí.
            To on je právě ten, který k Tesle láká šortaře, nebo-li obchodníky, kteří sázejí na to, že zase plácne nějakou blbost a oni vydělají…

  3. Akcie Tesla klesly poté, co ceo Elon vyvolal nervy ohledně
    Akcie Tesla klesly poté, co ceo Elon vyvolal nervy ohledně vypořádání soudního sporu s cennými papíry tím, že posmíval americkou komisi pro cenné papíry a burzu na Twitteru… 😉

    finance.yahoo.com/news/tesla-shares-fall-musk-mocks-110542056.html

        1. je před víkendem, američani na šichtě si teprv večer
          je před víkendem, američani na šichtě si teprv večer doma přečtou elonův výtvor tak fondy a kšeftáci zatím nenakupují, bojí se víkendu co s tím lidi udělají 😉
          ale jinak zas padá všechno 😉
          Nasdaq Composite
          INDEXNASDAQ: .IXIC -1,5
          Dow Jones Industrial Average
          INDEXDJX: .DJI -1
          všechny přepaly nejdřív
          NVDA -3
          AMD -1,5
          AAPL -1,5
          NFLX -4

          a samozřejmě elonem vyživovaná TSLA -6% páč je to taky přepal jako kráva s realitou max 200 😉 ale je vidět že ji přetahujou dolů, jako prak bude v pondělí natáhnutá 😉

Napsat komentář