Jaguar potvrdil výrobu elektrické legendy E-Type s technologií z I-Pace

Britská značka Jaguar potvrdila, že na trh uvede plně elektrickou konverzi legendárního Jaguar E-Type. To je ten, který byl vyhlášen za nejkrásnější elektromobil na světě a princ Harry v něm vezl svou nevěstu.

Jaguar E-type Zero
foto: Jaguar Land Robver

Jaguar představil elektromobilní přestavbu klasického E-Type už v polovině minulého roku. Okamžitě si tím získal pozornost všech médií, jakožto i britské královské rodiny.

Tehdy měl jen „naznačit“ budoucnost značky Jaguar, protože ještě ani nebyl na trhu elektromobil Jaguar I-Pace. Teď je ale jasné, že o koncept byl tak enormní zájem, že se automobilka Jaguar Land Rover přivést ho na trh.

Jaguar E-Type Zero

Jaguar E-Type Zero
foto: JLR

Elektromobil Jaguar E-type Zero bude nabízen v rámci programu „Jaguar Land Rover Classic“. Navíc bude majitelům původního Jaguar E-Type nabídnuta možnost na plně elektrickou přestavbu.

První dodávky auta jsou plánovány na rok 2020. Přestavba nabídne 40kWh baterii a reálný dojezd 270 km. Výkon pohonného systému bude 220 kW.

Jaguar E-Type Zero

Jaguar E-Type Zero
foto: JLR

Rozměry i hmotnost li-ion baterie budou stejné, jako původní XK šestiválec ve spalovacím E-Type. Umístěna bude i na stejném místě jako původně tento motor. Celková hmotnost vozu bude ale o 46 kg nižší, než původní E-Type.

Jaguar při konverzi využije řadu stejných komponent jako v I-Pace. Čas elektrický retro-klasik nastává!

Jaguar E-Type Zero

Jaguar E-Type Zero
foto: JLR
tisková zpráva

11 Comments on “Jaguar potvrdil výrobu elektrické legendy E-Type s technologií z I-Pace”

  1. když už se ftom veteránoj vdávalo i princátko co si ho
    když už se ftom veteránoj vdávalo i princátko co si ho natruc autodebilce eletrifikovalo ve švajcu uznal konzerví anglánskej dinouš že je 100 let za vopicema a navíc na vostrově a že v novým tisíciletí to chce nový pohon :)))))))))))))))))))))))) sou pro srandu králikům anglánský zabedněnci

Napsat komentář