DAF představil plně elektrický tahač CF se 170kWh baterií pro dojezd 100 km

Nizozemský výrobce nákladních aut DAF představil nový elektrický tahač DAF VDL CF Electric. První zákazníci ho obdrží ještě do konce roku.

DAF VDL CF Electric
foto: DAF

Elektrotahač DAF VDL CF Electric byl postaven ve spolupráci se společností VDL z Eindhovenu, která se zaměřuje na elektrobusy. Tahač je nicméně vybaven pouze 170kWh baterií.

To mu propůjčuje dojezd asi 100 km na jedno nabití. Je proto předurčen pro využití v městském prostředí. Rychlonabíjení trvá 30 minut, do plna se nabije za 1,5 hodiny.

Elektrický tahač DAF VDL CF Electric

Elektrický tahač DAF VDL CF Electric
foto: DAF

Výkon elektromotoru je 210 kW (2000 Nm). Hmotnost tahače činí 9700 kg. DAF se tak pouští do kolbiště, kde už operují Daimler, Tesla a další.

tisková zpráva

8 Comments on “DAF představil plně elektrický tahač CF se 170kWh baterií pro dojezd 100 km”

    1. No ja si vyuziti umim predstavit docela dobre. Videl jste
      No ja si vyuziti umim predstavit docela dobre. Videl jste nekdy vyrobni retezec v automobilce? Na kazdou automobilku jsou navazani dodavatele, kterych spousta sidli v relativne malem okruhu kolem automobilky, a dily do automobilky od nich pendluji kamiony. Pro takovy provoz je to presne idealni dopravni prostredek – pokud se vam podari domluvit i s automobilkou (nebo v idealnim pripade to bude automobilka iniciovat) a budete mi nabijeci konektor na rampe kde ho zapojite jak pri nakladce tak pri vykladce tak je to paradni stroj pro dany ucel. Vetsi baterka by ho akorat zasadne prodrazila a pridala hmotnost.

Napsat komentář