Princ Charles chce do královského fleetu přidat elektromobily

Britská královská rodina nasedá na elektrickou vlnu. Svatebním vozem prince Harryho a Meghan Markle byl elektromobil. Teď chce elektromobily i jeho otec Charles.

Elektromobil Jaguar I-Pace by se mohl stát novou ozdovou britské královské flotily.
foto: Jaguar

Princ Charles si už v minulosti vyzkoušel elektromobil Tesla Model S a dokonce se přátelí s bratrem Elona Muska, Kimbalem. I proto nejspíš podle deníku The Telegraph v současné době uvažuje o elektromobilech pro královský fleet.

Zhruba 100 aut v současné době jezdí na biopaliva. Princ Charles už v minulosti mnohokrát prokázal, že mu stav životního prostředí leží na srdci a často podporuje ekologické projekty a témata.

Podle Telegraphu princův dvorní řidič Tim Williams v současné době projíždí showroomy a vybírá, jestli bude lepší Jaguar I-Pace nebo snad nějaká Tesla.

Vzhledem k tomu, že Jaguar Land Rover je britská značka, je jazýček vah nakloněn spíše tam. Princ Charles už byl ostatně nedávno dokonce spatřen, jak se v I-Pace projíždí.

12 Comments on “Princ Charles chce do královského fleetu přidat elektromobily”

  1. ALE TODLE JE DOBRÁ ZPRÁVA !! „Šéf německé automobilky
    ALE TODLE JE DOBRÁ ZPRÁVA !! „Šéf německé automobilky Audi ze skupiny Volkswagen Rupert Stadler byl vzat do vazby v souvislosti s obviněním z podvodu při prodeji dieselových vozů se zmanipulovaným měřením emisí“

    novinky.cz/ekonomika/475313-nemci-zadrzeli-sefa-automobilky-audi.html

    A JE ZA KATREEEEEEEEEEEEEEEEEM :)))))))) A TAM SI NA NĚM VYŘÁDĚJÍ, A ZA KATREM TAM HO PODRBEM :))ÚÚÚÚ

  2. no bylo by na čase, královská milionářská smetánka a
    no bylo by na čase, královská milionářská smetánka a ještě v roce 2018 si vozí prdele ve fosilu z minulýho století, to snad čekají na smlt babi bo co ty sraby ?! 😉

    Bída na anglických ostrovech vod Williama Wallace 😉

    kcc-hho.webnode.cz/business/gb/

Napsat komentář