Ministerstvo životního prostředí jezdí elektromobilem

Zaměstnanci Ministerstva životního prostředí budou při své práci využívat elektromobil Volkswagen e-Golf.

Vůz dnes náměstkovi ministra životního prostředí Vladislavu Smržovi slavnostně předali manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík a manažer prodeje ČEZ ESCO David Martinek.
foto:

Čtyřletá zápůjčka vozu je jednou z mnoha aktivit projektu Elektromobilita ČEZ, jehož cílem je podpora rozvoje tohoto způsobu dopravy v České republice. „Vítáme možnost vyzkoušet v provozu vlastnosti zapůjčeného elektrovozu. Díky stále hustší síti veřejných dobíjecích stanic ho budeme moci testovat i mimo hlavní město,“ řekl při předávání vozu náměstek ministra životního prostředí Vladislav Smrž.

„Dlouhodobě s Ministerstvem životního prostředí ČR spolupracujeme nejen na rozvoji elektromobility. Těší nás, že dneškem na tuto tradici navážeme další kapitolou,“ uvedl manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

„Vnímáme, jak v průběhu času roste důvěra úřadů z oblasti státní správy v elektromobily. Vliv na to má logicky také možnost vyzkoušet si jízdní vlastnosti těchto vozů v běžném provozu,“ doplnil manažer prodeje ČEZ ESCO David Martinek.

Partnery projektu Elektromobilita ČEZ z řad institucí a ministerstev jsou také Úřad vlády, Ministerstvo dopravy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo práce a sociálních věcí. Mezi další patří automobilky, obchodní centra, komerční subjekty či radnice po celé České republice.

tisková zpráva

30 Comments on “Ministerstvo životního prostředí jezdí elektromobilem”

  1. Jestli to je myšleno jako reklama, tak za sebe říkám, že
    Jestli to je myšleno jako reklama, tak za sebe říkám, že mě to celkem odpuzuje. VW nesnáším už dlouho, zejména tedy od doby kdy jsem přesednul do Toyoty, hybridní. Jo zrovna oni jsou věrozvěsti elektromobility. A tedy když do něčeho sedne papaláš, tak se mi to tím víc hnusí.

    1. tak že jo ono to bylo myšleno jako součást
      tak že jo ono to bylo myšleno jako součást pokračujícího boje elektrosimulanten bande, cos jinýho čekal? snad ne masový nástup elektromobility do 2025 ;))

      cs.wikipedia.org/wiki/Richard_Brabec

      tyden.cz/rubriky/byznys/svet-miliardaru/babisuv-agrofert-koupil-vyrobce-biolihu-ethanol-energy_201416.html

      domaci.ihned.cz/c1-66129170-otazky-a-odpovedi-kdo-muze-za-zlute-peklo-a-jak-vydelava-na-proklinane-repce-andrej-babis

      auto.idnes.cz/benzin-natural-e10-0zk-/automoto.aspx?c=A160729_112558_automoto_fdv

      1. Já si myslím, že bude půjčené, ale otázkou bude za co.
        Já si myslím, že bude půjčené, ale otázkou bude za co. Konspirační teorie říká, že nějakou protislužba získá ČEZ, nebo VW, nebo oba. Dotace na EV, dotace na nabíjecí stanice…..
        Konspirační teorie….nebo to bude jen kamarád na ministerstvu?

  2. Tak celé Ministerstvo jezdí jedním elektromobilem? Vždycky
    Tak celé Ministerstvo jezdí jedním elektromobilem? Vždycky mě zajímalo, jak takové ministerstvo vypadá, no ale teď to půjde snadno. Stačí si počíhat u toho VW kousku. Mám takovou představu, že to bude taková větší urousaná myš napůl zelená od žabince a napůl šedá. A bude za sebou nechával blátivé a ropné stopy. Nebo že by to byl převlečenej Alzák? 🙂

    1. Tri štvrtiny sa vypredali a nevyčerpaných zostala asi
      Tri štvrtiny sa vypredali a nevyčerpaných zostala asi štvrtin., Keby dotácia platila aj na Teslu, tak aj tá štvrtina sa určite minie.
      Na Slovensku toho nebolo veľa na výber.
      Myslím, že za takýchto okolností to je dobrý výsledok.

    1. Taky na to koukám jako blázen, vždyť tam už jich měli
      Taky na to koukám jako blázen, vždyť tam už jich měli hodně a první snad někdy kolem roku 2011, ne? Respektive minimálně Škodu GreenLine z 8/2012 jsem obratem dohledal http://www.hybrid.cz/ministerstvo-zivotniho-prostredi-zkousi-elektrickou-skodu-octavia.
      Pravda, není to taková frajeřina, jako za kopečky 12/2016 http://www.hybrid.cz/nemecky-ministr-zivotniho-prostredi-si-jako-oficialni-vuz-poridil-elektromobil-tesla-model-s.
      Ale není to ani plnění vládního usnesení ze 4/2007 o 25% vozildel v parku státních institucí s alternativním pohonem http://www.hybrid.cz/novinky/ceska-auta-budou-zelena. Ledaže by MŽP už vlastnilo dále jen 3 vozy. Bohužel i tehdejší zelený Bursík v čele MŽP viděl jako nejperspektivnější alternativní palivo zemní plyn. A máme o 11 let více a je to pořád stejné.

      1. Obávám se, že toto nevlastní, nýbrž je jen zapůjčeno.
        Obávám se, že toto nevlastní, nýbrž je jen zapůjčeno. Čtyřletá zápůjčka vozu je jednou z mnoha aktivit projektu Elektromobilita ČEZ. Možná ministerstvo nevlastní žádný vůz, tj. vládní usnesení se plní. Nic se nekupuje, vše se půjčuje?

  3. Ministerstvo životního prostředí jde teprve v roce 2018
    Ministerstvo životního prostředí jde teprve v roce 2018 příkladem??? No to je katastrofální přístup, měli by tu bandu zaprodanců povyházet jako při defenestraci 😉 Ale s tím jejich dlouholetým šéfem ….

    „vedoucí odboru financování společnosti Unipetrol, a.s., finanční ředitel společnosti Spolana Neratovice a.s. a v letech 2005 až 2011 generální ředitel Lovochemie, a.s.“

    cs.wikipedia.org/wiki/Richard_Brabec

    … se jim snad divíte??? :)))

      1. Public relations – vztahy s veřejností jsou techniky a
        Public relations – vztahy s veřejností jsou techniky a nástroje, pomocí kterých instituce nebo firma buduje a udržuje vztahy se svým okolím a s veřejností, nahlíží její postoje a snaží se je ovlivňovat. Jedná se o dlouhodobou cílevědomou činnost, která by měla mimo jiné zajišťovat poskytování informací veřejnosti a zároveň získávání zpětné vazby a dalších informací od veřejnosti.

        Mimichodem hajzlpapír přiveze na ministerstvo úklidová společnost normálním fosilem pravděpodobně až z Itálie a poskytne jako dodavatel služby náhradní plnění, byť žádného invalidu přitom nezaměstná. Rozborem toho hajzlpapíru by jste zjistil, že surovina pochází z vykáceného pralesa Jižní Ameriky, nebo z Malajsie. Cena toho papíru bude 3x-6x vyšší, než v nejbližším obchodě. Jistě chápete, že tahle informace rozhodně nemůže fungovat jako dobré PR.

          1. Já bych se nesmál, já bych plakal. Respektive nejraději
            Já bych se nesmál, já bych plakal. Respektive nejraději teatrálně viníky střílel na stadionu, jako v proklínané nesvobodné Číně. Proč? Protože v rámci PR jsou politici schopni onen 6x předražený hajzlpapír prodat občanstvu jako pomoc rozvojovým zemím Oceánie a férovou cenu v rámci iniciativy Fair trade. A ty ovčane plať. Prostě klasická kapitola z „Jistě, pane ministře“, kde se ovšem také nepopravovalo na stadionech. A zjevně mělo, bylo za co, skoro v každém díle.

Napsat komentář