Do Londýna putuje 325 elektromobilů Volkswagen e-Golf, budou sdílené

Carsharingová služba Zipcar přidává do své londýnské flotily 325 elektromobilů Volkswagen e-Golf. K dispozici budou do konce letočního roku.

V únoru 2018 předal Volkswagen 50 elektromobilů e-Golf v Hamburku, nyní jich chystá 325 pro Londýn.
foto: Volkswagen

Zipcar je americká společnost pro sdílení aut. Byla založena v roce 2000 a dnes má přes milion uživatelů ve více než 500 městech v 9 zemích světa. Provozuje přes 10 000 aut.

Jen v Londýně má služba Zipcar asi 200 000 členů. Ti budou moct už od léta využívcat prvních 100 nových elektromobilů Volkswagen e-Golf. Zbytek bude dostupný do konce letošního roku.

Jonathan Hampson, hlavní manažer Zipcar UK, v tiskové zprávě řekl, že díky více než 200 000 aut dostupných v Londýně ke sdílení už dnes obyvatelé britské metropole upřednostňují sdílení před vlastnictvím osobního auta.

Vyrobit 300 kusů elektromobilu Volkswagen e-Golf by mělo koncernu trvat zhruba pět dní. Na konci roku 2017 totiž Volkswagen zdvojnásobil výrobu ve své skleněné továrně v Drážďanech na dvojnásobek, tedy 72 kusů denně.

tisková zpráva

18 Comments on “Do Londýna putuje 325 elektromobilů Volkswagen e-Golf, budou sdílené”

    1. Ostrava dokud nezavře ocelárny hutě a doly nezlepší
      Ostrava dokud nezavře ocelárny hutě a doly nezlepší situaci ani mohutný injekce vlád počínaje klausovým počítatovým rádobycentrem přes sosiálně domografickým bůmem. Leda automobilka by to tam vytrhla nebo velká baterkárna 😉

        1. Skvělá zpráva!!! Konečně se Ostrava zbaví toho sajrajtu
          Skvělá zpráva!!! Konečně se Ostrava zbaví toho sajrajtu z těžkýho průmyslu. Poslední rána je to leda tak pro zabedněnce s koumoušským myšlením co si myslí, že průmysl = jen težkej průmysl. :)))
          V dnešní době kdy v ČR chybí 200 000 pracovníků to musí bejt naprostá katastrofa :))))
          http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/cesku-chybi-dve-ste-tisic-zamestnancu-svazy-chteji-privezt-ekonomicke-migranty-1338372

          Teď už jim jen zbejvá doufat, dostane rozum i ta zabedněná uhelná lobby v Polsku.

      1. tak to by šlo zkombinovat asi dost blbě, už tak je velké
        tak to by šlo zkombinovat asi dost blbě, už tak je velké omezení že nemůžete nastoupit a vystoupit kde se vám zachce, ještě k tomu přidávat nabírání cestujících po trase, to už by vyžadovalo skutečně autonomní řízení, které by to komplexně plánovalo, jedině pak by to bylo nějak možné. Ale to už jsme v poněkud obtížné právní situaci kdy už jde v podstatě o nšco co přímo konkuruje MHD a města si to nenechají líbit, protože ty lístky v sockách jsou pro ně překvapivě zdroj příjmů a pracovních příležitostí 🙂

        1. MHD je vyrazne dotovana mesty, takze pokud by se jej mesta
          MHD je vyrazne dotovana mesty, takze pokud by se jej mesta zbavila, pak na tom jen vydelaji.
          Jinak myslenka nejake aplikace, kd eby clovek zadal, v kolik ma byt tam a tam s jakymi zavazadli, odkud jede a ona by mu rekla, v kolik ma v kterych mistech je velice zajimava. Jen jeste zaridit to, ze lide by asi nechteli cestovat s nekym cizim v jednom aute. Staci s epodivat, jak se chovaji v MHD.

    1. Přepokládám, že ti, co si na tohle vždycky stěžují
      Přepokládám, že ti, co si na tohle vždycky stěžují jsou příkladem čistoty a sterility 😀 A pokud to říkají všichni tak se nemáme čeho bát.

      Ale vážně, asi to nebude horší než u taxíků, ve kterých se taky může vozit kdekdo a ještě jsem neviděl že by to pro někoho byl hlavní důvod je nepoužívat. Nebo i sdílení kol už funguje v praxi. Bude prostě systém hodnocení uživatelů stejně jako už je u těch (moderních) taxikářů a pokud někdo vůz znečistí, tak si to i zaplatí, pokud sám nevyčistí před vrácením. To se pak zreguluje samo a rychle.

      1. no konečně trochu konstruktivní přístup. Tyhle detaily se
        no konečně trochu konstruktivní přístup. Tyhle detaily se dají snadno řešit optimalizací motivačních činitelů :-)) všichni jsou registrování uvnitř vozu je kamera, žádná anonymita se nekoná, zkrátka uděláte něco špatně, přijde sankce a buď vám zruší účet úplně a zbude na vás jen ta socka nebo holt zaplatíte škodu. Číslo vaší karty znají takže pokud jste s tím souhlasil při registraci mohou si náklady za škodu strhnout hned 🙂

Napsat komentář