Tesla Model X tahá na letišti Boeing 787-9 Dreamliner

Boeing 787-9 Dreamliner váží bez paliva a pasažérů asi 110 tun. To je mnohonásobně víc, než má elektromobil Tesla Model X povoleno táhnout.

Elektromobil Tesla Model X táhne po pojezdové dráze letadlo Boeing 787-9 Dreamliner.
foto: Qantas

Australská letecká společnost Qantas si oblíbila značku Tesla a rádá s ní provádí nejrůznější dobrodružné kousky. Třeba závod mezi Tesla Model S a Boeingem 737.

Tentokrát si na pomoc vzala Tesla Model X. A zapojila tento elektromobil místo klasického „tugu“ neboli tahače letadel.

Auto tak konečně naplno využilo svých 9500 Nm točivého momemtu a vytvořilo světový rekord nejtěžšího tahu pro sériově vyráběný elektromobil. PR stunt se odehrál na pojezdové dráze letiště v Melbourne.

Qantas

36 Comments on “Tesla Model X tahá na letišti Boeing 787-9 Dreamliner”

  1. Prý se na Moravu potají za zbytkovou hodnotu dotáhli z
    Prý se na Moravu potají za zbytkovou hodnotu dotáhli z Francie odepsaný Peugeoty Partner Elektrika bez baterky ….

    peugeot.cz/modelova-rada/vyber-vozu/partner-electric.html

    …. a baterie moraváci nahradili a jezdí se prý dál. Ví o tom někdo něco víc??

    1. Navíc tento týden společnost elektřiny (EV) Tesla, Inc.
      Navíc tento týden společnost elektřiny (EV) Tesla, Inc. TSLA rozhodla o zastavení výroby po dobu šesti dnů na valné hromadě v továrně Fremont, CA koncem května. Navrhovaným zastavením výroby se firma snaží zabývat výrobními překážkami a pracovat na montážní linii.

    1. správná PR šaškárna !! na prolhaný konzervágn
      správná PR šaškárna !! na prolhaný konzervágn natahovágn nemá a navíc vnuká lidem myšlenku že elektrifikace letištního pojezdovýho je žádoucí když to jde 😉 Lepší než čuchat na letišti raka :)))

      kcc-hho.webnode.cz/ropa/rakovina/

      KDO NEMUSÍTE NEJEZDĚTE NA LETIŠTI !! JE TO TAM SAMÝ RAKAAAAAA

                1. Jenže tady je vypovídající hodnota nulová.
                  V případě

                  Jenže tady je vypovídající hodnota nulová.
                  V případě ideálně rovné plochy a bezvětří stačí na rozpohybování i takhle těžkého kolosu minimální síla. Pokud vyloučíme sílu protivětru a zanedbáme valivé tření kol a tření ložisek, je síla přímo úměrná zrychlení.

                2. A kdyby měl dobrý kecky, mohl by to na stojánku dotáhnout
                  A kdyby měl dobrý kecky, mohl by to na stojánku dotáhnout druhej pilot. :-)))

                3. Za ideálních podmínek moh.
                  Zkoušel jsi někdy hýmat se

                  Za ideálních podmínek moh.
                  Zkoušel jsi někdy hýmat se zakotvenou lodí?

            1. Nechápu lidi proč musí psát do blba zřejmý věci.
              Je

              Nechápu lidi proč musí psát do blba zřejmý věci.

              Je jasné každému i malému děcku, že je to PR,
              je zřejmé, že tahat osobákem letadlo je nesmysl
              je zřejmé, že je to reklama na tu společnost.

              Tak fakt nechápu lidi proč to nechápou a musí hlasitě kýhat je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmysl, je to nesmyslv
              aaaaaaaaaž jsem se z toho po…. :-))))

    1. franta kocourek je jelito, na tudle práci je potřeba
      franta kocourek je jelito, na tudle práci je potřeba pořádný poctivý tahač 500kW …

      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/tesla-model-x/

      … full trotl german autobán houli šit soudruhu :)))))))))))))

      youtube.com/watch?v=C8CgeT_qpB0&t=274s

      Konzervágn Natahovágn se ani nechytá ;))

  2. Nedávno jsem musel cestovat letadlem a ten odporný naftový
    Nedávno jsem musel cestovat letadlem a ten odporný naftový puch ze všech těch vozítek prohánějících se po ploše bych hrozný. Nejvyšší čas, aby se to začalo předělávat na elektropohon. Tyhle vergle velký dojezd nepotřebují.

    1. dokud se neprosadí/nenařídí pojezdový elektrický pohon
      dokud se neprosadí/nenařídí pojezdový elektrický pohon předního kola všech letadel jsou čmoudíky na letišti z pozemního personálu pár drobných. PRÁCE A POHYB NA LETIŠTI JE PRO ČUCHAJÍCÍHO RAKA RIZIKOVÝ PRACOVIŠTĚ – kdo můžete ani tam nejezděte 😉

Napsat komentář