Jak to vypadá ve výzkumné laboratoři Tesly? Nádherný nový Roadster a za ním elektronáklaďák Semi

Na twitterovém účtu TheTeslaLife se aktuálně objevila ojedinělá fotka. Je na ní vidět nová generace sporťáku Tesla Roadster a v pozadí dva elektrokamiony Tesla Semi.

Takhle nějak nejspíš vypadá „výzkumná laboratoř“ společnosti Tesla. Alespoň podle twitterového účtu TheTeslaLife. V popředí nový Roadster, v pozadí dva elektrotahače Semi.
foto: TheTeslaLife

Oba stroje, tedy nový Tesla Roadster a elektrický kamion Tesla Semi, představila americká společnost společně už loni v listopadu.

Nový Roadster slibuje udělat „definitivní tečku za spalovacími motory“. Se specifikacemi jako max. rychlost přes 400 km/h, zrychlení 0-100 km/h pod dvě sekundy a dojezd přes 1000 km na jedno nabití to půjde snadno.

Na trhu ale nebude dřív, než v roce 2020. Ale spíš později. Zatímco zahlédnout dnes v Kalifornii nebo jinde v USA elektrotahač Tesla Semi není tak úplně výjimečné, narazit na nový Roadster je opravdová rarita. Zatím údajně existuje jen hrstka prototypů.

30 Comments on “Jak to vypadá ve výzkumné laboratoři Tesly? Nádherný nový Roadster a za ním elektronáklaďák Semi”

  1. Konec lithia v bateriích? Američtí vědci představili
    Konec lithia v bateriích? Američtí vědci představili nový typ akumulátoru, který energii ukládá do vody

    solarninovinky.cz/?zpravy/2018050203/konec-lithia-v-bateriich-americti-vedci-predstavili-novy-typ-akumulatoru-ktery-energii-uklada-do-vody

          1. A nebo taky cena může stát 5 let kolem 250 a potom se
            A nebo taky cena může stát 5 let kolem 250 a potom se posunout. Každopádně já bych teď s nákupy vyčkával. I když problém může být pokud shortaři budou zavírat své pozice. Klidně se pak cena může dostat zas nad 350…
            Je to opravdu sranda a i třeba kolik jí CNBC věnuje pozornosti. Dnes jim tam neběží snad skoro nic jiného.

            1. Podle mě čekali s short na cenu 277 USD, moc níže to
              Podle mě čekali s short na cenu 277 USD, moc níže to nepůjde, těch 9% byl celkem dobrý odhad. Akciový trh si prostě dělá z Tesly výdělečnou měnu, auta jsou naprosto podružná. Musk je prostě ideální komik pro to, aby akcie lítaly jako splašený a dá se s nimi dobře kšeftovat. K čemu jsou akcie které rostou po dolaru za měsíc, to není žádná zábava 🙂 Ještě ho začnu podezírat, že sám (přes někoho) s tím obchoduje a shortoval vlastní firmu 🙂

          2. hele už roky víme že reálná hodnota Tesly se všema
            hele už roky víme že reálná hodnota Tesly se všema budoucíma možnýma plusama je $180 a všechno výš je umělý přestřel současný kšefťácký politiky 😉 Takže slez z tý višně a už nečum do tý koule :))))) Hele ber to tak že jesi to Trumpeta pořádně rozjede bude se ti vo fazolích od strejdy Majzára ještě zdát :DDDDD

            connect.zive.cz/clanky/sef-a-zakladatel-twitteru-bitcoin-se-do-10-let-stane-jedinou-celosvetovou-menou/sc-320-a-192366/default.aspx

    1. Ztrata je celkem nicotna, zato zavazky jsou obri, temer $10
      Ztrata je celkem nicotna, zato zavazky jsou obri, temer $10 miliard. To je nejvetsi problem Tesly, splatky uveru tak velke, ze ji nedovolej temer nic.

      Jen pripomenuti, GM melo dluhy cca $50 miliard, ale tou dobou vyrabeli skoro 8 milionu aut rocne a meli prez 200 tisic zamestnancu. Tesla ma dluh temer $10 miliard, zamestnancu 40 tisic a vyrabi asi 110 tisic aut rocne. Nejvetsi dirou na finance pritom neni vyroba aut, ale stale ztratovejsi SolarCity. To byl nejstupidnejsi tah Muska co kdy udelal. Kdyby SolarCity odkoupil/zachranil mimo Teslu jako svuj dalsi podnik, Tesla by dnes jiz byla zrejme nekolik set milionu $ v plusu.

            1. Doufám, že si z toho vezme Musk ponaučení a nebude dělat
              Doufám, že si z toho vezme Musk ponaučení a nebude dělat pokusy při rozjetí výroby, tohle se dělá, když má firma cash v mld. USD, které na nic v blízké době nepotřebuje.

              Cena akcie nyní -8.3% – nejen fondy vydělaly tučné prachy.

              Teď si je jdu koupit, abych vydělal znovu 🙂

                1. Nebím se ničeho, Musk je průhlednej snílek a díky němu
                  Nebím se ničeho, Musk je průhlednej snílek a díky němu bohatnou mimo akcionářů všichni okolo 🙂

                2. no tak co si stěžuješ, důležitý je zabít fosilního
                  no tak co si stěžuješ, důležitý je zabít fosilního brouka až pak bankrotovat klíííííd :))))

                3. Já si nestěžuju na nic, Tesla je fajn na vydělávání
                  Já si nestěžuju na nic, Tesla je fajn na vydělávání peněz na akciovém trhu, jejich auta mě nezajímají 🙂

                4. Nejlepší z nejlepších TESLA auta že tě nezajímají 🙂
                  Nejlepší z nejlepších TESLA auta že tě nezajímají 🙂 ?? No tak to hochu seš tady špatně, tady je to Nejvíc z nějvětších TESLA fanatický web a fosily tu nemáme rádi pokud nestudují naši nauku :)))

      1. GM melo dluhy $50B vyrabeli 8M aut rocne 200T
        GM melo dluhy $50B vyrabeli 8M aut rocne 200T zamestnancu
        TESLA ma dluh $10B vyrabi 0,1M aut rocne 40T zamestnancu
        *5
        TESLA ma dluh $50B vyrabi 0,5M aut rocne 200T zamestnancu
        = se neboj se to se spraví :)))

        connect.zive.cz/clanky/tesla-ma-rekordni-prijem-i-ztratu-chce-mit-nejrychlejsi-a-nejkvalitnejsi-vyrobu-autna-svete/sc-320-a-193026/default.aspx

Napsat komentář