Toyota zakládá novou firmu zaměřenou na mobilitu

Nový start-up Toyota Connected Europe se sídlem v Londýně podpoří v Evropě nové obchodní aktivity v oblasti mobility. Bude se zabývat zlepšením služeb například v oblasti organizované spolujízdy, sdílení vozidel nebo dálkového rozvozu.

Toyota Connected stojí v čele globálního vývoje automobilky Toyota v oblasti služeb mobility pro spotřebitele, podniky a státní organizace s využitím technologií zpracování dat z vozidel, strojového učení a kontextových dat.
foto: Toyota

Toyota Connected Europe, dceřinná společnost Toyota Connected, se přizpůsobuje tomu, jak zákazníci z různých částí světa chápou potřeby mobility. Cílem je zlepšovat zkušenosti evropských řidičů i pasažérů. Efektivní využívání nejmodernějších technologií pro analýzu dat má přinést evropským zákazníkům pestřejší a bohatší zkušenosti v oblasti mobility.

Toyota Connected Europe využije vysokou koncentraci datových specialistů, techniků a vývojářů softwaru v Londýně. Nový podnik s počáteční investicí 4,5 milionu britských liber by měl zaměstnávat 35 až 50 lidí. TCEU podpoří sdílenou mobilitu a správu vozového parku pro spotřebitele, firmy, státní organizace i další zainteresované subjekty.

Rostoucí zájem Toyoty o vývoj vyspělých řešení mobility odráží změnu celkového přístupu v automobilovém průmyslu v důsledku nástupu umělé inteligence, systémů autonomního řízení a konektivity vozidel.

Toyota Connected stojí v čele globálního vývoje automobilky Toyota v oblasti služeb mobility pro spotřebitele, podniky a státní organizace s využitím technologií zpracování dat z vozidel, strojového učení a kontextových dat.

Logo Toyota Connected

Logo Toyota Connected
foto: Toyota

Prosazuje vývoj platformy služeb mobility (MSPF) od Toyoty, tedy cloudového digitálního ekosystému, který nabízí nástroje nezbytné k uvádění různých služeb mobility na trh.

TCEU shromažďuje velká data z vozidel, analyzuje je prostřednictvím cloudové platformy a podporuje hladké nasazování kontextových služeb pro vozidla, sdílení vozidel, pokročilou správu vozového parku a další programy sdílené mobility pro usnadnění života a bezpečnější, pohodlnější i zábavnější řízení.

tisková zpráva

9 Comments on “Toyota zakládá novou firmu zaměřenou na mobilitu”

  1. Zdravím,
    dnes jsem zprovoznil v Moravské Třebové

    Zdravím,
    dnes jsem zprovoznil v Moravské Třebové nabíjecí stanici co byla původně v Olomouci, už je ode dneška plně funkční, je na EVmapa.cz.

    Dále bych Vás všechny chtěl pozvat na 3. setkání elektromobilistů v Olomouci na Horním náměstí.
    Bude se konat 13. května 2018 od 9 hodin.
    Dopoledne cca od 11 hodin bude průvodcovaná prohlídka Olomoucí a odpoledne návštěva zámku v Náměšti na Hané.

    Kdo se chce zúčastnit, tak ať mi napíše jméno, e-auto a kontakt na sebe, na e-luky@email.cz

Napsat komentář