Porsche Mission E už si můžete v Norsku zarezervovat

Aut do zásuvky už se v Norsku prodává víc, než čistě fosilních. A tak není divu, že právě Norové jsou mezi prvními, kdo má možnost si rezervovat nové Porsche Mission E.

Porsche Mission E bude prvním elektromobilem značky Porsche. Jde především proti Tesla Model S.
foto: Porsche

Své první elektromobily nabídly Norům k rezervaci kromě Porsche už dříve také automobilky Mercedes, Jaguar či Audi. Záloha na Porsche Mission E činí 20 000 NOK, v přepočtu asi 52 000 Kč.

Porsche nicméně zatím nepotvrdilo konečnou cenu svého prvního elektromobilu a ani přesně neřeklo, kdy půjde na trh. Očekává se, že elektromobil Mission E bude nabízen za cenu od $75 000 ve třech výbavách.

Výroba a testování prototypů Porsche Mission E už nějakou dobu probíhá. Na autosalonu v Ženevě byla dokonce k vidění nová verze Cross Turismo. Porsche Mission E má jít na trh už příští rok.

8 Comments on “Porsche Mission E už si můžete v Norsku zarezervovat”

          1. nee, to jen pravda bolí :)) hele no ruku na srdce, prachatý
            nee, to jen pravda bolí :)) hele no ruku na srdce, prachatý vw porše zazobaný dávno mohlo dělat elektromobily ale řeklo NE. A začalo je dělat až 5let poté co ho TESLA donutila. To není definice toho špičky v oboru, ale autsajdra a přismrkávače navíc z konzervnu :))))))))))) Je to lepší? nebo chceš víc?? :)))

Napsat komentář