Tesla vylepšila prohlížeč ve svých elektromobilech, je 2x rychlejší

Tesla už nějakou dobu slibovala update pro internetový prohlížeč svých elektromobilů. Konečně přišel a nabízí až 2x vyšší rychlost.

Nová verze internetového prohlížeče pro vozy Tesla je rychlejší a responzivnější.
foto: Eddie Daniels

Na internetový prohlížeč v elektromobilech Tesla Model S a Tesla Model X si dlouhodobě stěžovala řada uživatelů. Že je s ním něco v nepořádku přiznal i samotný Elon Musk a slíbil nápravu.

Nový prohlížeč přišel do elektromobilů Tesla Model S/Tesla Model X s nejnovějším updatem firmwaru v8.1 (2018.14). Nový update prohlížeče je určen především pro starší vozy, které využívají starší chipset NVIDIA Tegra-3.

Update prohlížeče přinesl nejen vyšší rychlost načítání (která ale pořád není úplně dokonalá, se smartphonem se nedá srovnat) a odezvy, ale také konečně dokáže bez problémů zobrazovat i stránky, které předtím neuměl. Fungují už také některé podcasty, které předtím nefungovaly.

Na webu html5test.com lze každý prohlížeč komplexně otestovat. Zatímco původní verze dosahovala skóre kolem 170 z 555 bodů, aktuální má kolem 300. Pro srovnání, nejnovější Chrome na Mac OS reportuje skóre 528.

14 Comments on “Tesla vylepšila prohlížeč ve svých elektromobilech, je 2x rychlejší”

  1. Podle Bloomberg vyrobila Tesla minulý týden 2,785ks TESLA
    Podle Bloomberg vyrobila Tesla minulý týden 2,785ks TESLA model 3. Tak snad je to pravda.

    Jinak Elon přiznal, že příliš mnoho robotů zpomaluje výrobu TM3 a taky že nestíhali vyrábět baterky v gigatovárně… prostě podcenili několik věcí a učí se za pochodu… doufejme, že se poučili a do prázdnin najedou na 5000ks týdně.

    1. Elon v interview pro CBS říkal, že za poslední týden
      Elon v interview pro CBS říkal, že za poslední týden vyrobili 2071 kusů, ale je otázka kdy to natáčeli. Bloomberg je jen odhad podle VINů plus nějaká predikce S křivky, takže je to plus mínus, uvidí se až zpětně.

      Nicméně Tesla v tomto čtvrtletí nemá za cíl jet na maximum, protože se blíží k limitu 200 tisíc vyrobených a v USA prodaných elektromobilů a když toho dosáhnou, tak startuje odpočet pro konec daňových slev na nákup Tesel. První dvě čtvrtletí po dosažení 200000 (zřejmě včetně čtvrtletí, kdy se tak stalo) ještě platí plný odečet, takže v jejich zájmu je dosáhnout na ten limit přesně na začátku čtvrtletí, což je v tomto případě začátek července. Do té doby bude Tesla maximalizovat prodej všech vyrobených elektroaut do zahraničí, takže hlavně Kanada, Evropa a další.

      Od července to už můžou rozjet na plno přes 5000 týdně.

              1. To jsem měl taky. Kamarád, špičkový odborník (to já
                To jsem měl taky. Kamarád, špičkový odborník (to já nikdy nebyl), který se podílel na vývoji CD přehrávače Tesla (sic!) v VU A.S.Popova, měl ZX Spectrum 64kB. Ty první, s 32kB operační paměti, to byly hrozný plečky. 🙂

Napsat komentář