Do závodů elektrických formulí se automobilky jen hrnou, nejnověji přibylo Porsche

Začátkem roku se hlavním sponzorem Formule E stalo švýcarské ABB. Postupně vstoupili např. BMW, Nissan a nejnověji se přidává Porsche.

Týmy a závodníci šampionátu elektrických formulí ABB FIA Formula E
foto: Formula E

Šestá sezóna závodů elektrických formulí ABB FIA Formula E bude opravdu nadupaná. Utkají se Audi, BMW, DS Automobiles, Jaguar Land Rover, Mahindra Racing, Mercedes-Benz, NextEV NIO, Nissan, Penske Autosport, Venturi Automobiles a nejnověji Porsche.

Porsche si tuto dobu pro vstup do závodů nevybralo náhodou. V roce 2019 chce na trh uvést svůj první elektromobil – Porsche Mission E, a postupně přidávat do nabídky další, např. verzi Cross Turismo prezentovanou aktuálně v Ženevě.

V současné době se ale jede teprve čtvrtá sezóna šampionátu Formula E. Odstartovala v prosinci 2017 v Hong Kongu, nejbližší závod se jede tento víkend 14. dubna v Římě. Poté také v Paříži, Berlíně a Zurichu, načež se dva konečné závody pojedou v New Yorku.

Už v příští páté sezóně budou týmy jezdit v druhé generaci závodní elektrické formule. Ta nabídne novou baterii značky McLaren, vyšší výkon i rychlost a především eliminuje dosud nezbytné střídání dvou vozů.

Důležitou změnou ale bude i to, že jednotlivé závodní týmy budou moct pohonný systém svých vozů modifikovat. A to vše kromě baterie a šasi. Právě energetická efektivita pohonného systému bude hrát v závodech klíčovou roli.

tisková zpráva

One Comment on “Do závodů elektrických formulí se automobilky jen hrnou, nejnověji přibylo Porsche”

Napsat komentář