Tesla nestíhá vyrábět Model 3, akcie padají

Za poslední měsíc se akcie společnosti Tesla propadly o více než čtvrtinu. Vinu na tom nese i nezvládnutá výroba elektromobilu Tesla Model 3.

Podle některých informací Tesla uvažuje dokonce o přesunu části zaměstnanců z výroby elektromobilů Tesla Model S/X k výrobě Modelu 3.
foto: Tesla

Tesla nedávno opět upravila své plány navyšování výroby elektromobilu Tesla Model 3 a do konce tohoto čtvrtletí chce dosáhnout alespoň 2500 kusů týdně. Jenže zatím je na větší polovině, oficiálně „více než 200 denně“.

Podle Bloombergu aktuálně seniorní manažeři, jmenovitě Doug Field, obesílají zaměstnance se zprávami o tom, jak je třeba nevěřícím Tomášům ukázat prostředníček a dosáhnout minimálně 300 kusů denně.

Field i ostatní si moc dobře uvědomují, že jde o „kritický moment v historii Tesly“. „Svět nás bedlivě pozoruje, aby pochopil jednu věc: kolik Modelů 3 dokáže Tesla vyrobit za týden?“ stojí doslova v interním memu.

Všichni od začátku nicméně věděli, že velké plány Elona Muska jak bude vyrábět 5000 kusů týdně do začátku roku 2018, později do konce 1. a nyní do konce 2. čtvrtletí 2018 jsou víceméně nereálné. Jako mnoho jeho předchozích časových údajů. Říká se tomu také „pole zkreslené reality Elona Muska.

Akcie společnosti mezitím významně klesají. Spokojení investoři vybírají zisky a ruce si nejspíš mnou i „shorteři“, kteří dlouhodobě sázejí na pokles ceny akcií – a konečně se dočkali. Jejich hodnotě totiž příliš nepomáhá ani aktuální vyšetřování nehody elektromobilu Tesla Model X americkým dopravním úřadem .

Bloomberg, InsideEVs, Electrek.co

170 Comments on “Tesla nestíhá vyrábět Model 3, akcie padají”

      1. V Americe bouraj do těch rozdělovacích betonovejch bariér
        V Americe bouraj do těch rozdělovacích betonovejch bariér i autobusy bez autopilotů. Správně by před tím čelem tý bariéry měli na silnici namalovat tučný výstražný pruhy do v jako optickou výstrahu, takhle je to matoucí.
        https://www.mercurynews.com/2017/03/28/san-jose-ntsb-blames-fatal-2016-greyhound-bus-crash-on-inadequate-road-markings/

  1. Nizozemská vláda do roku 2030 postupně ukončí těžbu
    Nizozemská vláda do roku 2030 postupně ukončí těžbu plynu na poli Groningen. Důvodem je řada zemětřesení, která jsou sice malá, nicméně způsobují velké škody….

    tyden.cz/rubriky/byznys/svet/tezba-plynu-na-jednom-z-nejvetsich-poli-na-svete-skonci_473669.html

                1. 170k kc? 😀 no to je teda vejvar, mozna si za to koupis i
                  170k kc? 😀 no to je teda vejvar, mozna si za to koupis i pulku fóbie 😀

  2. Krucipes E; Kuk; Redakce
    Tak pánové zjistil jsem kde to asi

    Krucipes E; Kuk; Redakce
    Tak pánové zjistil jsem kde to asi je, jde o to že se submit tlačítko (odeslání komentáře), po první odeslání nezablokuje, což by asi mělo, takže kolikrát se to zmáčkne tolikrát se to odešle. Dobré ale je že je na to bude existovat nějaká implementace která jej buď vyřadí, nebo zahodí shodné požadavky. Rozhodně to opravitelné je a nebude to složité, toto muselo řešit už dost lidí.

    S iOS moc zkušeností nemám, ale hádal bych že je to na nějakém telefonu či tabletu, tedy to asi bere nějaké falešné doteky.

    S dovolením jsem si otevřel stránku v developerských nástrojích, (firefox zmáčknout F12, chrome to má myslí stejně), řešení je zdá se velmi jednoduché. z Pochopitelných důvodů pošlu redakci e-mailem.

  3. Japonsko znovu rozjíždí jaderné elektrárny, brzy by jich
    Japonsko znovu rozjíždí jaderné elektrárny, brzy by jich mohlo být v provozu 17 a v 2030 by měly jaderné elektrárny dodávat 20%

    zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/japonsko-znovu-rozjizdi-jaderne-elektrarny-brzy-by-jich-mohlo-byt-v-provozu-sedmnact-1345128

      1. hele podkládej ty svoje tvrzení tvrzení webovýma odkazama,
        hele podkládej ty svoje tvrzení tvrzení webovýma odkazama, jinak jsou to jenom plky který se automaticky ignorují. V dnešní 2hý studeným válce a spoustě dezinformátorů nemáme čas ověřovat kdejaký příspěvek Anonyma 😉

        1. četl jsem 2 články, první je tento, který popisuje
          četl jsem 2 články, první je tento, který popisuje současný stav, tedy výroba v řádu 1000 aut týdně. Tedy 3 mld. USD měl Musk do srpna.

          www . zive.sk/clanok/128938/tesla-minie-8000-usd-za-minutu-a-naliehavo-potrebuje-peniaze/

          Druhý byl o tom, že pokud bude výroba 5000 aut týdně je potřeba mnohem více peněz, přibližně 8 mld. USD, hledat to už nebudu.

    1. sem říkal vod začátku že to je zhovadilá firma. Elmobily
      sem říkal vod začátku že to je zhovadilá firma. Elmobily dělá jen navoko a protože ji situace k tomu donutila. Reinkarnovaný ropný zkrachovalec z peněz daňových poplatníků, rádoby národní pýcha, zhovadilost co se cpala do světa (opel existuje ještě vůbec? 😉 reklamní plátek vycucávačů hnědý srašky :))))))

Napsat komentář