Volkswagen vybuduje v USA téměř 5000 nabíjecích stanic

Společnost Electrify America spravující $2 mld., které slíbil Volkswagen po aféře dieselgate investovat do nabíjecí infrastruktury v USA, představila svůj plán.

Electrify America je americký „trest“ Volkswagenu za aféru dieselgate.
foto: Electrify America

Volkswagen včera představil své velké plány na elektrifikaci své budoucí modelové nabídky. Kromě toho je tu ale ještě „dohra“ aféry dieselgate v podobě $2 mld., které musí v USA utratit za nabíjecí infrastrukturu.

Dělá to prostřednictvím společnosti Electrifying America. Ta aktuálně oznámila, že postaví 2800 nabíjecích stanic na pracovištích a u obytných komplexů a dalších 2000 rychlonabíječek.

Zhruba 75 % z oněch 2800 nabíječek úrovně 2 bude na pracovištích, zbytek u obytných domů. Celkem půjde o zhruba 500 míst v 17 největších metropolitních oblastech:

Fresno, Los Angeles, Sacramento, San Diego, San Francisco, San Jose, Boston, Chicago, Denver, Houston, Miami, New York City, Philadelphia, Portland, Raleigh, Seattle, Washington, DC.

Electrify America bude na projektu spolupracovat se společnostmi SemaConnect, EV Connect a Greenlots, které stanice vybudují, budou je udržovat a spravovat.

Co se týká 2000 rychlonabíjecích stanic, ty vyrostou v 39 státech podél dálnic, ne dál než 192 km od sebe. Veškerá tato nová infrastruktura má být hotova do června 2019.

tisková zpráva

9 Comments on “Volkswagen vybuduje v USA téměř 5000 nabíjecích stanic”

Napsat komentář