Tesla potvrdila týdenní přestávku výrobní linky Modelu 3

Mluvčí automobilky Tesla potvrdil magazínu Bloomberg, že ve dnech 20.-24. února byly výrobní linky pro Tesla Model 3 v továrně ve Fremontu i Gigafactory 1 pozastaveny.

Výroba – svařování karoserie – elektromobilu Tesla Model 3.
foto: Tesla

Na linkách ve Fremontu a Gigatovárně probíhaly úpravy s cílem navýšit výrobu elektromobilu Tesla Model 3. Tesla si předsevzala, že do konce prvního čtvrtletí 2018 dosáhne týdenní výroby 2500 kusů elektromobilu týdně.

Aktuální odhady přitom hovoří o tom, že Tesla v USA za leden dodala 1875 kusů Modelu 3 a za únor 2485 kusů. Model 3 se přitom zatím vyrábí na polo-automatických linkách, které stále využívají část lidských pracovníků.

Zda se ale Tesle skutečně podaří i díky úpravám na výrobní lince poskočit s výrobou na požadovaných 2500 kusů týdně do konce tohoto čtvrtletí zůstává ve hvězdách. Přitom už na konci pololetí to má být 5000 kusů týdně!

I kdyby ale Tesla pokračovala zhruba v dodávkách 2500 ař 3000 kusů elektromobilů Tesla Model 3 měsíčně v USA, stalo by se z Modelu 3 rázem tamní nejprodávanější auto do zásuvky. Už teď vede se slušným náskokem před plug-in hybridem Prius Prime.

18 Comments on “Tesla potvrdila týdenní přestávku výrobní linky Modelu 3”

    1. S Modelem S se u nás jezdí v pohodě. A s Modelem 3 to bude
      S Modelem S se u nás jezdí v pohodě. A s Modelem 3 to bude to samé.

      Ono totiž je zapotřebí zahodit ten předsudek, že jsou u nás nějak dramaticky horší silnice než třeba v USA. Na mnohých místech je to přesně naopak…

      A jinak s Modelem 3 se jezdí dost podobně jako s Skem. Vlastně i trochu líp, protože jak je to auto lehčí, tak se s ním dá jezdit ostřeji do zatáček. Mám teď zrovna půjčený Model 3 a najezdil jsem s ním zatím cca 700km a nějakých 500 mne ještě čeká…

    1. zatím se vyhlíží malý ale zato spolehlivý cíle
      zatím se vyhlíží malý ale zato spolehlivý cíle 😉

      30.06.2018 – Výroba 20.000 ks měsíčně TM3
      30.03.2018 – Výroba 10.000 ks měsíčně TM3

      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/tesla-motors-usa-/tesla-model-3/

      Elon to vždy trošku přestřelí, to máš jako akcie na burze, pak se zas dá o kapánek déle fklidu žít 😉

Napsat komentář