Další síť rychlonabíječek pro Evropu chystají Fastned a ABB

Na starém kontinentě to vypadá na pořádnou tlačenici. Po plánovaných sítích Ultra-E, Ionity či E-VIA se chystá další taková.

Nová rychlonabíjecí stanice o výkonu až 350 kW společnosti Fastned na dálnici A8 poblíž Amsterdamu (De Watering).
foto: Fastned

Novou síť rychlonabíječek s výkonem až 350 kW plánuje vybudovat nizozemský provozovatel sítě nabíjecích stanic Fastned ve spolupráci se švýcarskou společností ABB. První taková byla otevřena v lokaci „De Watering“ na dálnici A8 nedaleko Amsterdamu.

Fastned se přitom postupně rozšiřuje z Nizozemska i do dalších zemí, nedávno např. do Německa, brzy do Británie. Stanici De Watering bude následovat dalších 10-20 podobných stanic. Podepsáno je zatím 25 lokací.

7 Comments on “Další síť rychlonabíječek pro Evropu chystají Fastned a ABB”

    1. Nedělám si iluze o tom, že by tam dal i CHAdeMO, když sám
      Nedělám si iluze o tom, že by tam dal i CHAdeMO, když sám potřebuje jen CCS. Co je ale zajímavé, je nějaký stojánek u Hyundai Centrum ČB – tam je cosi s kudrnatou šňůrou a jako kompresor to úplně nevypadá. Nejspíš to bude AC pro Ioniq. Na DC je ta nožička hodně útlá. Prodejce Nissan tu taky máme, ale zatím jsem se nevšiml, že by měl ambice nějaké rychlodobíjení vůbec podpořit. S takovou podporou to toho asi moc neprodá.

      1. Bohužel je to jen AC. V ČB a okolí je potřeba nějaké DC.
        Bohužel je to jen AC. V ČB a okolí je potřeba nějaké DC. Ale buďme rádi i za AC, alespoň něco. Jen pozor na dny, kdy se hraje hokej, protože úzké hrdlo parkovacího domu všechna auta nepojme a pak je jen výjezd na půl hodiny. Trošku paradoxní je, že tato nabíječka je přímo proti budově EONu. Ten v ČB poslední nabíječku v OC Mercury asi před rokem zrušil a aktuálně nevím o žádné, která by ji nahrazovala. Je to ostuda.

      2. U Hyundai centra U Staré trati v ČB opravdu je nabíječka.
        U Hyundai centra U Staré trati v ČB opravdu je nabíječka. Má čtecí zónu na karty, takže asi nebude úplně veřejná, ale kdo ví, třeba tam aspoň Ioniqa nabít nechají. Je to Mennekes Type2, umístění je přímo před autosalonem, vpravo na příjezdové cestě. Je dobře vidět přímo z hlavní silnice na Písek (1/20). Třeba se ta informace bude někomu hodit a třeba se časem i zjistí víc.

Napsat komentář