Tesla už začíná nabírat lidi pro vývoj a výrobu nového Modelu Y

Elon Musk v únoru potvrdil, že Tesla odhalí výrobní plány malého CUV Model Y během následujících šesti měsíců. Už proto začíná nabírat nové zaměstnance.

Tesla zatím k Modelu Y vydala tento jediný vnadící obrázek.
foto: Tesla

Tesla zveřejnila, že na nová pracovní místa v programu vývoje Modelu Y shání inženýry. Budou zodpovědni za vývoj prototypových komponent a systémů pro Tesla Model Y a další budoucí elektromobily.

Díky malému CUV Tesla Model Y, který bude postaven na podvozku Modelu 3, se chce podle Elona Muska Tesla dostat na 1 milion ročně prodaných/vyrobených aut.

Právě na nové inženýry čeká v Hawthorne, kde je sídlo Tesla Design Studia. Tesla údajně na Modelu Y pracuje zhruba stejně dlouho, jako na Modelu 3.

Očekává se, že už ve druhé polovině letošního roku by Tesla mohla odhalit prototyp Modelu Y. Do výroby by se pak mohl dostat v letech 2019/2020.

16 Comments on “Tesla už začíná nabírat lidi pro vývoj a výrobu nového Modelu Y”

    1. Jako že s naprostým přehledem nejprodávanější
      Jako že s naprostým přehledem nejprodávanější elektromobil v USA za první dva měsíce 2018 je virtuální? Jestli Musk zvládl vytvořit 10 tisíc realistických holografických projekcí ve volném prostředí, tak to je větší borec, než kdokoli jen tušil. Máte bližší informace? To dělal s pomocí té jeho nové satelitní sítě Starlink?

      1. virtualni neni spravne slovo. iluze je lepsi 😉 iluze, ze
        virtualni neni spravne slovo. iluze je lepsi 😉 iluze, ze jezdite v necem, v cem za par let budou jezdit vsichni, iluze ze jste ekologictejsi, nez vsichni kolem. iluze, ze to, co vam bylo slibeno/je slivbovano i mate/budete mit. pro investory iluze, ze investujete do bezpecneho ziskoveho biznisu. ziskoveho mozna, ale hodne rizikoveho. iluze, ze dostanete kvalitu, kterou jste ocekaval. iluze, ze kdyz zmacknete cudlik s napisem autopilot, tak si muzete dat slofika, pripadne iluze, ze vas vuz ma hardware k tomu potrebny. asi neni potreba pokracovat.

        1. Pro firmu jako je Tesla není problém vyrobit i funkční
          Pro firmu jako je Tesla není problém vyrobit i funkční prototypy, které někde ukážou. Těžší bude vyrábět je za cenu, kterou slibují v kvalitě, kterou lidi očekávají a to je u TM3 a především u Semi hodně nereálné. Jestli teď Tesla na něčem intenzivně pracuje, tak to rozhodně není technika, ale PR.

Napsat komentář