Varroc v Ostravě otevřel Vývojové centrum světelné techniky

Přes 100 zkušených mechanických konstruktérů, elektroniků a specialistů na optiku pracuje v Ostravě na vývoji a konstrukci těch nejmodernějších osvětlovacích systémů současnosti.

Technologie Surface LED využívá tenké vrstvy mikro-optických filtrů a konvenčních zdrojů LED. Výsledkem je rovnoměrné vyzařování světla, které je obecně spíše spojováno s parametry OLED. Každý svítící článek Surface LED je pouze 3,5 milimetru tenký s plynule nastavitelným jasem 
2 000–13 000 cd/m2. Na rozdíl od v současnosti dostupných automobilových OLED na trhu, nové Surface LED elementy Varroc Lighting Systems se mohou vyrábět v různě zakřivených 3D tvarech a také jako vícebarevné, což umožňuje rozvoj a kombinaci dalších světelných funkcí.
foto: Varroc Lighting Systems

V průběhu slavnostního ceremoniálu společnost zároveň poprvé oficiálně v České republice představila novou, jí vyvinutou a patentem chráněnou technologii Surface LED světel. Moderní světlomety vyžadují stále vyspělejší elektroniku, ostravské Vývojové centrum světelné techniky proto patří k těm nejmodernějším takto specializovaným pracovištím v České republice. Součástí aktuálního rozšíření centra o více než 200 % je i elektronická dílna s antistatickým prostředím (ESD).

Globální výrobce světel Varroc díky investici do nových prostor s celkovou rozlohou 1 500 m2 významně posiluje zázemí nejen pro své stávající expertní týmy, ale cílem je přilákat další specialisty.

„Počátky ostravského centra spadají do roku 2012, kdy tým sedmi inženýrů pracoval na prestižní zakázce pro automobilku Bentley. Kvalita týmu a dosažené výsledky přesvědčily i další zákazníky, například českou Škoda nebo německý Volkswagen. V současnosti je naše ostravské vývojové centrum mimořádným vývojovým a konstrukčním pracovištěm s globálním dosahem. A právě díky rozšíření se otvírá zcela mimořádná příležitost skvělé kariéry pro talenty z řad mechaniků, optiků a elektronických inženýrů,“ láká nové kolegy Todd C. Morgan, viceprezident globálního vývoje produktů Varroc Lighting Systems, a dodává:

„Univerzitní prostředí Ostravy je ideální pro úzkou spolupráci se zdejšími univerzitami. Mladí inženýři u nás ve Varroc mohou využít skvělý Trainee program, který jim pomáhá se lépe připravit na budoucí zaměstnání. Ostravu považujeme za technologický hub České republiky a jsme hrdí, že jsme přirozenou součástí tak inspirujícího prostředí,“ doplňuje Todd C. Morgan.

„Jednou z věcí, na kterou jsme v Moravskoslezském kraji pyšní, je titul ‚smart region‘, který jsme získali v minulém roce. Jsme otevření nejmodernějším technologiím a trendům a každý další krok k rozvoji kraje vítáme. Věřím, že i nové vývojové centrum společnosti Varroc přispěje ke změně celkového vnímání našeho regionu. Že potvrdí pravidlo, že investice zvyšují konkurenceschopnost a prosperitu. Že přiláká ty nejlepší vývojáře a posílí naši image kraje, který je inovativní a dynamický,“ řekl hejtman kraje Ivo Vondrák.

V průběhu slavnostního ceremoniálu otevření Vývojového centra světelné techniky Varroc zároveň poprvé oficiálně v České republice představil novou, touto společností vyvinutou a patentem chráněnou technologii Surface LED světel, která kombinuje jemný vzhled OLED (organických světelných diod) s výkonností a flexibilitou klasických LED. Varroc díky této inovaci dokáže efektivně vyrábět světlomety a svítilny s osobitým designem a dát jim i další specifické funkce.

„Existuje zde silná touha, aby se při osvětlení exteriérů vozidel využívaly technologie OLED, ale náklady a technické komplikace zatím omezily využití pouze na několik vozidel prémiové třídy. Technologie Surface LED eliminuje tyto překážky, a dokonce přidává několik funkcí, které při využívání OLED zatím nejsou možné. Zpětná vazba od automobilek je navíc mimořádně pozitivní a již nyní vidíme mnoho nových oblastí využití,“ potvrzuje Todd C. Morgan, viceprezident globálního vývoje produktů Varroc Lighting Systems.

tisková zpráva

4 Comments on “Varroc v Ostravě otevřel Vývojové centrum světelné techniky”

Napsat komentář