Tesla Model Y: na trhu už 1. března 2020?

Po nejočekávanějším autě světa, Tesla Model 3, připravuje Tesla další model. Crossover Tesla Model Y by mohl přijít na trh snad už začátkem roku 2020.

Takhle si elektromobil Tesla Model Y představuje designér z Peisert Design
foto: Peisert Design

Na konci minulého roku Elon Musk potvrdil, že Model Y (a pick-up) je v přípravě. Mohlo by se ho podle něj prodávat až milion kusů ročně. A nedávno se objevil i první oficiální obrázek.

Tesla zatím oficiálně neřekla kdy by Model Y mohl přijít na trh. Podle informací od dodavatelů už nicméně Tesla rozesílá první poptávky a vše směřuje ke startu výroby 1. března 2020.

Žádné další detaily týkající se elektromobilu Tesla Model Y jisté nejsou. Snad jen to, že bude nakonec přeci jen založen na podvozku Tesla Model 3. Spekuluje se také, kde se vlastně bude Model Y vyrábět, protože kapacita hlavní továrny ve Fremontu už Tesle nejspíš stačit nebude.

23 Comments on “Tesla Model Y: na trhu už 1. března 2020?”

        1. No já tam vidím hlavně prohlášení,že by snad na konci
          No já tam vidím hlavně prohlášení,že by snad na konci roku (2016) mohli udělat zřejmou věc, druhá velká událost – evidentně mluvil právě o té autonomní cestě z L.A. do New Yorku.
          To se pak přesunulo na rok 2017,což zase nevyšlo.
          Ale nevím o tom, že by se hned od začátku měla Tesla Model 3 prodávat se sw umožňujícím plně autonomní jízdu.

          Řekl bych, že tu cestu přes USA mají v Tesle v plánu zvládnout i s robotickým nabíjením. Nejsem si jist, že by Tesla měla alespoň jeden Supercharger s robotickým konektorem.

    1. ty sa smeješ, ale v skutočnosti by presne to mohli
      ty sa smeješ, ale v skutočnosti by presne to mohli spraviť.

      keby teraz (alebo povedzme radšej v lete, keď už bude výroba TM3 trošku rozbehnutejšia) spustili predobjednávky, tak možno to nespraví až taký poprask ako TM3, ale nepochybujem, že tých 100k – 200k objednávok by do konca roka padlo, aj keby pýtali vratnú zálohu 5.000 tentokrát.

        1. aha, ok prepáč, mal som dojem, že to myslíš
          aha, ok prepáč, mal som dojem, že to myslíš sarkasticky.

          inak súhlas.
          a prvé, čo by mohli spraviť je zdvihnúť cenu TM3 v základe.
          koniec koncov, ten plán „dať na trh auto za 35.000“ vznikol v 2006.
          aj keby sme rátali len s veľmi skromnou 2% infláciou, dnešná hodnota tých 35.000 je 44.000.

          kopec ľudí by to síce pochopilo ako podvod, ale ja radšej uvidím polovicu predobjednávok zrušených, ako zbankrotovanú celú firmu (ak sú ozaj short on cash).

          1. nesuhlas, mnoho ludi velebilo teslu pre to, lebo veili že si
            nesuhlas, mnoho ludi velebilo teslu pre to, lebo veili že si raz kupia model 3 za 35tis. A teraz to zdrazieř na 44 by bol proste podvod. Radsej nech o osekaju na holobyt s dojazdom 300km a ludia si to aj tak pokupia, lebo sa im splni sen ktorym ziju od roku 2010.

        2. Hotovost pro Teslu neni zadny problem. Investori by se poprali
          Hotovost pro Teslu neni zadny problem. Investori by se poprali kdyby si tesla chtela pujcit dalsi prachy. Vzdyt muskovi staci jeden Tweet a ma vydelano 10M$, staci se podivat na to jak prodal 20 000 lidem obycejne party plamenomety za 500$ kus behem par dni na podporu Boring company. To je proste sila Muska, lidi mu zerou vsechno co dela, Tesla nema sanci v strednedobem horizontu zkrachovat, sorry, to je jen desiluze a zbozne prani shorteru

Napsat komentář