Volvo: první elektromobil bude nový hatchback v roce 2019

Magazín Autocar informuje, že švédsko-čínské Volvo se chystá už příští rok uvést na trh svůj první elektromobil. Půjde o malý crossover.

Koncept kompatu Volvo 40.2 byl odhalen už v polovině roku 2016.
foto: Volvo

Volvo od roku 2019 končí s čistě spalovacími vozy. Ještě letos vrhne na silnice elektrické náklaďáky a kromě toho chystá i plug-in hybridní/plně elektrickou novinku Polestar.

Dokonce i samotné Volvo přiznává, že za zvyšující se zájem o elektromobilitu může Tesla. První plně elektrické auto má být založeno na konceptu 40.2 a nové architektuře CMA, která se dokáže přizpůsobit různým typům pohonu, včetně čistě elektrického.

Šéf výzkumu a vývoje Henrik Green naznačil, že dojezd prvního elektromobilu Volvo bude max. 500 km na jedno nabití. To je zhruba srovnatelné s konkurencí typu Tesla Model 3 nebo Audi e-tron Quattro.

8 Comments on “Volvo: první elektromobil bude nový hatchback v roce 2019”

  1. Myslím že Volvo osobáky a Volvo náklaďáky nejsou stejná
    Myslím že Volvo osobáky a Volvo náklaďáky nejsou stejná firma ani nespadají do stejného koncernu, takže bych je tak neprezentoval. Je to jako házet do jednoho pytle Škodu Plzeň a Škodu MB.
    Maj akorát částečně stejný majitele.
    Volvo group má několik dceřinek a ani jedna nejsou ty (čínský) Volvo osobní auta.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Volvo
    http://www.volvogroup.com/en-en/what-we-do/our-brands.html

  2. Super zpráva. Každá konkurence se počítá a pomalu to
    Super zpráva. Každá konkurence se počítá a pomalu to začíná být zajímavé. I když samozřejmě předpokládám, že cenovka bude v ČR začínat někde na 1.500.000,-CZK podobně jako jejich hybridy. Ale co, pro manželky podnikatelů dobrý… hlavně že budou z domu vyrážet vždy s plnou nádrží a manželé nebudou muset jezdit na benzínku tankovat :).

  3. Co má vlastně za smysl kupovat ty EV parodie se směšným
    Co má vlastně za smysl kupovat ty EV parodie se směšným dojezdem nebo i EV auta s lepším bez „benzínek“? Oni to vědí, tak si jen hrají hru s hlupáky, nemá smysl kupovat nic krom Tesly… a taky nebudeme nic jinýho kupovat 😉

Napsat komentář