Daimler chystá pět baterkáren, elektromobily bude vyrábět na třech kontinentech

Daimler má plán investovat do elektromobility 10 mld. eur. Auta chce vyrábět v celkem šesti továrnách, baterie v pěti. V roce 2022 už chce nabízet více než 10 elektromobilů.

Koncept elektromobilu Mercedes-Benz EQA
foto: Mercedes

Nová generace elektromobilů EQ se má podle Daimleru vyrábět v továrnách Brémy, Sindelfingen a Rastatt (Německo), Tuscaloosa (U.S.) a Peking (Čína). V Brémách a Pekingu to už od roku 2019 bude EQC.

V Sindelfingenu to budou luxusnější modely EQ E a S. V Rastattu to bude kompakt EQA a v americké továrně zatím nepojmenované EQ SUV. Šestou továrnou je Hambach ve Francii, kde se vyrábí Smart ED.

Daimler chce i pět továren pro vlastní skládání bateriových packů. Dvě v Kamenci (jedna už běží, druhá se brzy rozběhne, obě pod značkou ACCUMOTIVE), dále v Pekingu, Tuscaloosa v USA a Untertürkheim v Německu.

Do roku 2022 chce Daimler elektrifikovat celé své portfolio a nabídnout 50 elektrifikovaných „variant“. Z toho přes 10 čistých elektromobilů. Mimo jiné chce Daimler dál vyvíjet i 48V hybridní systémy.

Daimler

13 Comments on “Daimler chystá pět baterkáren, elektromobily bude vyrábět na třech kontinentech”

  1. cena. ktora je vysoka a degradacia ktora neprestala existovat
    cena. ktora je vysoka a degradacia ktora neprestala existovat pri nekvalitnej vyrobe a nedostatocnej cistote materialov. rozhoduje a momentalne velmi jasne. az budu mat naozaj nieco za 4 r. v „cene“ a rychlodobijanie bude „rychle“ a nebude stat nasobne viac ako benzin.. no prosim.

    iste tusite ze sa to nestane, prve udaje s realnymi cenami ktore uctuje tesla za nabijanie hovoria jasne, bude to drahe.

    panelakovy ludia na to mat nemozu ani priestorom ani moznostami a kazdy v rodinom dome byvat nemoze, to mozeme rovno zrusit mesta.

    z toho sa vsetci este riadne pokakame az prasknu ceny za energie po ich vysokom dopyte a regulator nad tym nejak strati moc. no.. dalsia vlna chudobnych kto to blbo zachyti.

    potrebujeme atom, ako sol. vela, hlavne koli zimnemu obdobiu.
    no a potom vela hromadnej dopravy, najskor zeleznicnej, co jazdi uplne vsade. a na auta treba zabudnut. je to falosny prorok, neznamena skutocnu slobodu.

  2. Myslím si, že to nebudou premiové značky stíhat ani
    Myslím si, že to nebudou premiové značky stíhat ani vyrábět, zájem bude podle mě obrovský, pro řadu lidí to budou auta na které čekali. Bude to pěkný doplněk k iPhone X pro ty malé blondýnky, co křižují silnice pětimetrovými SUV.

  3. Pokial si nebudú články do baterií vyrábať sami, tak to
    Pokial si nebudú články do baterií vyrábať sami, tak to dopadne tak, že 99% budú chrlit to, čo vedia najlepšie a 1% image elektromobily.
    Teraz sa jasne ukazuje, kto to s elektromobilitou myslí vážne a kto robí z ľudí hlupákov

    1. Západ prostě dnešní bateriovené články vyrábět
      Západ prostě dnešní bateriovené články vyrábět neumí, a snadnější je nakupovat od Korejců a z Ásie.
      I v továrně Tesla to musí vyrábět odděleně sám Panasonic, a ještě jen ve zvětšené formě pro auta nevhodných tužkovek.

      V Evropě je lepší počkat pár let a začít tu pro auta samostatně od základů vyrábět až další generaci úplně nových baterií s pevným elektrolitem.

    1. První masově vyráběné elektroauto Mercedesu příští
      První masově vyráběné elektroauto Mercedesu příští rok a 10 čistých do 4 let vám příjdou málo?
      Mě to příjde jako zbytečné urychlování, když skutečně pořádné pro auta nejvhodnější baterie s pevným elektrolitem se budou masově vyrábět až roku 2025.
      Mercedesu by do té doby stačili podle mě 2 elektrosporťáky a jedna tichá limuzína, možná ještě jednoho „luxusního“ městského prcka místo úděsně konstruovaného benzínového Smartu.

      1. Není to málo, Petře, ale teď bohužel musím souhlasit s
        Není to málo, Petře, ale teď bohužel musím souhlasit s ostatními, že řeči jsou řeči a slibem neurazíš !!!!
        Odkud berete informace, že skutečně pořádné pro auta nejvhodnější baterie s pevným elektrolitem budou v roce 2025 ?!?!
        Víte i měsíc ???

Napsat komentář