Jihočeské Slavonice se nově chlubí Tesla nabíječkami

Hotel Besídka ve Slavonicích instaloval na přelomu prosince a ledna tři nabíječky Tesla Destination Charger. Umístil tak konečně na mapu těchto nabíječek i jižní Čechy a Moravu.

Nabíjecí stanice pro elektromobily Tesla Destination Charger u Hotelu Besídka ve Slavonicích.
foto: Hotel Besídka

Jih Čech a Moravy zůstává z hlediska dobíjecí infrastruktury pro elektromobily stále trestuhodně opomíjeným regionem. Teprve teď se začínají objevovat první vlaštovky a jednou z nich je i Hotel Besídka ve Slavonicích.

Právě tam mohou elektromobilisté od letošního ledna využít tři nabíječky Tesla Destination Charger. Dvě z nich jsou určeny exkluzivně pouze pro vozy značky Tesla, jednu může využít kterýkoliv elektromobil s konektorem Mennekes Typ 2.

„Tchán si elektromobil Tesla Model S pořídil, syn zase hodně fandí Elonu Muskovi a trochu mě tím nakazil,“ vysvětluje pohnutky majitel hotelu Jan Boháč. „Samozřejmě je to ale i dobré PR pro hotel, Tesla vás umístí na svou mapu nabíječek, a vy tak získáváte přístup k bonitní klientele,“ dodává.

Hotel Besídka ve Slavonicích

Hotel Besídka ve Slavonicích
foto: Hotel Besídka

Boháčovi se podařilo s německým zastoupením Tesly vyjednat tři Destination Chargery zcela zdarma. „Vyměnili jsme si pár emailů. Pak jednoduše poslali tři krabice dopravní společností. Instalaci už jsme si ale samozřejmě museli zařídit sami,“ vysvětlil.

„Důležité pochopitelně bylo přesvědčit je, že právě náš hotel je ten pravý. Pomohl i fakt, že jsme blízko u Rakouska a v téhle oblasti je nabíječek málo,“ dodává. Hlavními podmínkami pro instalaci bylo mít dostatečný příkon (stačí 25A jističe) a kvalitní chrániče.

Pro klienty hotelu musí být podle podmínek Tesly nabíjení zdarma. „Pokud k nám někdo přijde na oběd, bude mít nabíjení také zdarma, pro ostatní budeme ještě uvažovat o správném způsobu zpoplatnění,“ vysvětluje Boháč.

Destination Chargery dnes v Česku najdeme v Praze, Brně, Hradci Králové, Plzni a několika málo dalších destinacích. Slavonice patří spolu s Českým Krumlovem k historickým perlám celého Česka. Rozhodně tedy stojí za návštěvu. Díky novým nabíječkám už to není žádný problém ani pro elektromobilisty!

vlastní

30 Comments on “Jihočeské Slavonice se nově chlubí Tesla nabíječkami”

  1. „Vyměnili jsme si pár emailů. Pak jednoduše poslali tři
    „Vyměnili jsme si pár emailů. Pak jednoduše poslali tři krabice dopravní společností.“
    Opravdu je to tak jednoduché?? Že bych napsal třeba do BMW, nebo do Volkswagenu pár emailů?? Pošlou mi také wallbox s logem? Připojit to zvládnu za své a zákazníkům nabíjení zdarma umožním.

          1. V M.Lázních je někde schovaná. Nikdo ji ještě neviděl.
            V M.Lázních je někde schovaná. Nikdo ji ještě neviděl. 🙂
            Ve Varech už v hotelu Savoy opravdu je.
            Jen jsem narážel na to, že kraj podepisuje smlouvy, Bmw slibuje 3500nových možných budoucích pracovních mist a jediná Tesla má nabíjecí místa. KV kraj nemá na veřejném místě vlastně žádnou stanici.

    1. ANO. Je to tak jednoduche.;o) Par jsem jich uz zarizoval. Maji
      ANO. Je to tak jednoduche.;o) Par jsem jich uz zarizoval. Maji na webu i pro tento ucel kontaktni formular. Hlavnim kriteriem je umisteni nabijecek na mape a pristup (aby to nebylo nekde za uzamcenim). Podepisete jednu A4 podminek, kde se oni vice mene jen chrani, aby jste po nich nechtel nejake plneni za skody atd. a vam tam napisou jen tech par podminek – prisup, dobijeni zdarma, …. Prijde balicek a je to vase. ;o) Zarizoval jsem to prave pro dva penziony a konec nevim. Prosim pro doplneni. Myslim, ze chteji jeste poslat foto s instalaci a info, ze jiz jsou v provozu a mohou je dat na mapu, ale to nemam overene. Zarizoval jsem to koncem roku dvema subjektum, ale zatim je na mape nevidim. Asi jeste nejsou nainstalovane.

        1. Nejsem Tesla ale fanda elektromobilů a taky se snažím dle
          Nejsem Tesla ale fanda elektromobilů a taky se snažím dle svých možností stavět a rozšiřovat infrastrukturu pro všechny, tedy opravdu všechny elektromobilisty, aby mohly nabíjet (myšleno podle konektoru na EV).

          Přednostně se snažím osazovat u cest ale i u památek (hrady zámky a pod.). Takže, když mi někdo napíše, že u takové památky poskytne místo pro nabíjení a elektřinu, tak mu ten Wallbox dodám (podle mých možností, výběr udělám sám).

          Zdarma – pokud bude provozovat zdarma po určitou dobu
          nebo – dodám a provozovat budu já, platit za elektřinu budu.

    1. To bude přechodný stav do jara, cokoli udělaného venku v
      To bude přechodný stav do jara, cokoli udělaného venku v tomhle počasí rychle opadá a to dole popraská.
      S Modelem X příjezd bez obav – tedy pokud pominu obuv po vystoupení z auta – s Modelem S asi jen se vzduchovým podvozkem na nejvyšší limit (včera jsem ho zase trochu řídil a jako super, ale ta poloha v leže za volantem a uléhání do auta je šílená, i když mi to samo při nastupování, tedy uléhání, poodsunulo sedadlo dozadu a jiné vychytávky, je to fakt hodně nízké auto).

Napsat komentář